• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Явор Божанков: В момента повече от всякога трябва да се обединим и да направим стабилно управление

Явор Божанков: В момента повече от всякога трябва да се обединим и да направим стабилно управление

/КРОСС/ "Една от силните страни на БСП е социалната политика. Голяма част от нашите предложения са насочени точно натам - подкрепа за млади семейства, актуализация на пенсиите, подкрепа за малкия и среден бизнес в ценовата криза." Това коментира избраният за народен представител от "БСП за България" Явор Божанков в "Здравей, България" по Нова телевизия.

Божанков подчерта, че още не са се обсъждали имена на министри, но допусна, че е логично спечелилата изборите "Продължаваме промяната" да излъчи министър-председател.

"Трябва да има ясна коалиционна формула. Ако БСП, ИТН или ДБ излязат извън управлението, това означава само едно - кратък живот на парламента, нови избори и тотална социално-икономическа и политическа криза. Защото всеки коалиционен партньор трябва да поеме ясна политическа отговорност чрез пряко участие", обърна внимание той.

"Има една група в БСП, т.нар. вътрешна опозиция, която искаше оставката на Нинова и я получи. Но се оказа, че това не им стига. Те искат смяна на преговорния екип и бъдещият екип да се договаря не от някой друг, а от тях. Тук искам да успокоя българските граждани и социалистите, че нашата парламентарна група е монолитна. Тя застана твърдо зад Нинова и я избра за председател на парламентарната група. И не бих обсъждал тези вътрешни проблеми, ако участието на БСП в управлението на касаеше стабилността на цялата коалиция", коментира още Явор Божанков.

"Нашата парламентарна група ще бъде на висотата на своята отговорност. Ние след няколко дни ще положим клетва, която гласи, че трябва да се водим от интереса на българския народ. Интересът на българския народ е да има редовен кабинет и ние ще се погрижим такъв да има. И никакви вътрешни скандали няма да променят тази наша нагласа", категоричен бе той.

"В момента българските граждани изнемогват от цената на електроенергията, фирми затварят, хора са уволнени, производства приключват работа. На врата ни чука нов щам на коронавируса, който застрашава здравето ни, здравната система и икономиката на България. В момента повече от всякога трябва да се обединим, да направим стабилно управление и да започнем да решаваме кризите, защото те ще бъдат тежки", каза още Явор Божанков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.