• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Йордан Божилов: Президентът трябва да има роля в назначаването на шефовете на службите

Йордан Божилов: Президентът трябва да има роля в назначаването на шефовете на службите

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по Бтв Йордан Божилов, каза че не за пръв път има противопоставяне и желание да се сменят шефове на служби. „По мое време също е имало такива неща, но аз за пръв път виждам такова противопоставяне и министър-председателят да не иска да работи с шефа на ДАНС, особено в тази сложна международна обстановка - близо до нас бушуват две войни и работата на ДАНС е пряко свързана с тях. Тази ситуация трябва да се реши час по-скоро. Трябва да има доверие между институциите."

"За мен президентът трябва да има роля в назначаването на шефовете на службите, но това не трябва да се случва, когато управлява служебно правителство. В такъв случай президентът не трябва да се занимава с назначения. За мен шефовете на служби трябва да се назначават и след изслушване в комисиите в парламента. Аз призовавам тази криза да се реши с един нормален и детайлен разговор. В момента в Националаната стратегия за сигурност въобще липсва Русия. Последната стратегия е от 2018 година, далече преди войната в Украйна да избухне. Двете страни трябва да седнат и да се разберат, защото има по-важни неща от политическите страсти", призова Божилов.

"Решението за "Страйкърите" е взето от военната експертиза и от цивилната експертиза в МО. Това не е политическо решение. Тези машини ще бъдат закупени директно от правителството на САЩ и това изключва някакви договорки с фирми. Със сигурност с покупката на тези машини ние ще придобием нещо много качествено", категоричен беше Йордан Божилов относно вчерашното решение на НС България да закупи бронетранспортьори от САЩ.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.