• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Димитър Ганев за връщането на Божков: Или е направена някаква сделка, или невъзможност да се остане повече на това място

Димитър Ганев за връщането на Божков: Или е направена някаква сделка, или невъзможност да се остане повече на това място

/КРОСС/ Да замениш луксозния петзвезден хотел в Дубай за българския арест има само две обяснения. Първото от тях е да е направена някаква сделка, но не знам с кого и какво би представлявала такава сделка. Вариант номер две - невъзможност да се остане повече на това място, на което е бил до този момент. Това каза политологът Димитър Ганев в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Реакцията на Бойко Борисов за завръщането на Божков в България Ганев определи като нормална.

„Няма общо взето как по друг начин да реагира. След всяка една намеса в рамките на на това дело и на тези обвинения въобще на казуса „Божков",  може да му нанесе само някакви пасиви. Така че не виждам как по друг начин можеше да очакваме да реагира. Аз не мисля, че другите политически сили ще тълкуват ли завръщането на Васил Божков по някакъв по-различен начин", коментира той.

Журналистът Стояна Георгиева коментира и изнесените от прокурора по делото данни за връзки на бизнесмена с покойния вече Евгений Пригожин.

„Това е част от абсурдите на българската прокуратура. Вчера се гледаше искането дали Божков да бъде оставен в ареста и основанията бяха съвършено ясени защо той трябва да остане в ареста. Интересно защо на това заседание прокурорът реши да изкара такива данни, каквито те имали, както се оказа от преди две години и половина. А между всичките тези 19 обвинения, които са повдигнати на Божков, няма такова до момента. Защо не са повдигнали такова обвинение и защо въобще не е адресиран самият проблем?", попита тя.

Георгиева коментира, че ще е много интересно какви ще са доказателствата за връзки със загиналия лидер на „Вагнер".

„Прокуратурата твърди, че Васил Божков има бизнес операции в окупирания Крим. Така че наистина нещо не се навързва, много интересно какви доказателства могат да извадят за това си твърдение", смята тя.

По думите й, ако Васил Божков е сключил сделка, тя е с хората, които са направили невъзможно неговото оставане в България преди три години и половина - Бойко Борисов и Делян Пеевски, посочи тя.

бТВ, „Тази неделя"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сделки е имало преди, ще има и сега. Народа е казал „Дето е текло пак ще тече”. На българина гърбината е яка и се е научил да го стрижат до кожа.

27.08.2023 11:28:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.