• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Прокуратурата разпространи записи, свързани с разследването срещу Васил Божков

Прокуратурата разпространи записи, свързани с разследването срещу Васил Божков

/КРОСС/ Прокуратурата разпространи аудиозаписи и дешифрировка на четири разговора, свързани с разследването срещу бизнесмена Васил Божков.

От държавното обвинение уточняват, че го правят заради правото на българските граждани на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес.

Какво става ясно от записите, на които е назначена компютърно-техническа експертиза.

Записите са от срещи на Васил Божков със собствениците "Ефбет" братя Найденови, които са основни свидетели срещу хазартния бос. На тях се обсъждат влошените отношения между бившите съдружници.

На един от записите се чува как Божков казва: "Такава ви е съдбата. Може би животът е такъв. Аз не ви мачкам", а един от двамата братя репликира: "Как не ни мачкаш? Ходя, по полиция ме викат".

Споменават се "Киро", при когото братята отишли, Динов, Манол Велев и Тони Наумов.

Братята Боян и Цветомир Найденови питат Васил Божков защо е започнал да пуска жалби срещу тях, защо ги е обявил за врагове и е започнал да ги заплашва с убийства. Говори се за машинки, хиляди долари, разпределение на печалбата от залите за залози. Споменава се и Комисията по хазарта.

От Специализираната прокуратура уточняват, че ще продължат да информират българските граждани по дела с голям обществен интерес при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашават хода на наказателното производство.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Новите български джеймсбондовци мачкат наред

Наши прокурори и ченгета шокирали ОАЕ с опит да изведат Божков от страната´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´ . Няколко български прокурори и оперативни работници станали причина за голям скандал в Обединените арабски емирства. Те опитали да изведат от страната Васил Божков и Георги Попов, които са там от края на януари. Властите в ОАЕ колегиално осигурили среща на нашите магистрати и ченгета с обвинените в множество престъпления бизнесмени. В един момент пратениците на българската прокуратура обявили на арабските си колеги, че трябва да отведат двамата до летището и оттам да летят за България. Местните представители на съответните ведомства били направо същисани. Не можели да повярват, че чуват подобен абсурд. Реагирали сдържано, но ясно и категорично заявили, че подобна идея не само ги обижда, но е в разрез с всички правила на международното сътрудничество. Това съобщиха два независими дипломатически източника. Преди дни главният прокурор Иван Гешев заяви пред журналисти: „Искате да се молим на Божков да се прибере ли? Българската прокуратура и никоя държава не се моли на издирвани и обвинявани лица“. И допълни: „Прокуратурата свърши всичко възможно за задържането на Божков, топката е в ръцете на ОАЕ. Днес изпратих двама прокурори, които проведоха разговор на високо ниво в ОАЕ“. Оказва се, че изпратените в ОАЕ са много повече, а не двама и са отишли със задача, която, меко казано, поставя на изпитание добрите ни отношения с Емирството. Когато си обявил, че се бориш срещу престъпността, трябва да го направиш, спазвайки стриктно закона и законовите процедури. Иначе се превръщаш в по-голям закононарушител от тези, които обвиняваш, защото го правиш от името на държавата и институцията, която представляваш. Има определен ред и път, които трябва да бъдат извървени по отношение искането за екстрадиция на Божков и Попов. Всеки опит за нарушаване на процедурата е петно върху името на страната ни. В петък стана ясно, че Васил Божков и съдружникът му Георги Попов са притежавали служебни паспорти. Такива се издават на високопоставени държавни служители или на лица, участващи в международни мероприятия от името на държавата. Това съобщи сайтът "Биволъ". Министерството на външните работи призна, че наистина са издадени такива паспорти, но двамата не са напуснали страната, използвайки тях.

11.03.2020 00:16:14

Анонимен

гуем смех! свободни съчинения от коскети!!

10.03.2020 17:02:10

Анонимен

ПРОКУРАТУРАТА ПУСНА ПОЗОРА СИ В „СРС“ С БОЖКОВ. ТЪПИ „СРС“ С „КЛЮЧОВА ДУМА“ ЗА ДА НАБУТАТ ЦЕКИТЕ БОЖКОВ! БОЖКОВ ОБАЧЕ НЕ Е ОТ ЛЕВУНОВО! СЕГА Е РЕД БОЖКОВ ДА ПУСНЕ ВСИЧКО ЗА КАПТАГОНА И … ГЛАВНИЯ! Прокуратурата надмина себе си в „каскет“ позора в който се намира, като пусна четири „СРС – разговори между Васил Божков и Цеките от Ефбет. Впрочем, това не са истински СРС, а записите на Цеките, които са направени с указания и под диктовка на ченгета и прокурори със зададена им „ключова дума“. От „СРС“ става категорично ясно, дори и за балъците, че ПРЕДНАМЕРЕНО ЦЕКИТЕ СА ПУСНАТИ С „КЛЮЧОВА ДУМА“ ЗА ДА БЪДЕ „ОПАКОВАН“ ВАСИЛ БОЖКОВ. Всеки, който прочете внимателно така наречените СРС, да не говорим за ченгетата, които ги четат, е наясно как Цеките са пуснати УМИШЛЕНО И ПРЕДНАМЕРЕНО СЪС ЗАДАДЕНА ИМ ЗАДАЧКА И „КЛЮЧОВА ДУМА“ – УБИЙСТВО, УБИЙЦИ, ЗА ДА МОЖЕ ВАСИЛ БОЖКОВ ДА БЪДЕ НАБУТАН! Обаче Васил Божков очевадно личи, че не е от Левуново! И не се вързва на нито една „ключова дума“ подадена от ченгета и прокурори на Цеките, за да го уличат преднамерено в готвене на убийство или заплахи за такова. От „СРС“ лъсва просто позора на прокуратурата. Сега е ред обаче на Васил Божков – да пусне той всичко за … каптагона и Главния на държавата, та да стане наистина интересно.

10.03.2020 15:22:52

Анонимен

Нещо много нагласени тез записи , дори и децата са разбрали че всичко е Куркапан еле пък Божков ..... кажи че искаш да ме убиеш ... няма да кажа .... кажи де .... няма .... Черепа не ми е симпатичен , но тези дето решиха да го доят не им е много акъла . Лошото е че няма Гешката да плаща като ни осъдят в Страсбург ....

10.03.2020 15:07:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.