• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Вижте замъка Одескалки до Рим – който се ожени там, после се развежда

Вижте замъка Одескалки до Рим – който се ожени там, после се развежда

/КРОСС/ Замъкът Одескалки в Брачано, до Рим, е един от най-красивите в Италия, но мнозина от оженилите се в него след това се развеждат.

Сред прелестните естествени декори на намиращия се на 40-ина километра северно от Рим замък са снимани и много филми.

С многото си кули, мостчета, тайни коридори, тесни и вити стълбища изглежда като излязъл от приказките. Магическа е и панорамата от върха му - замъкът е като надвесен над езерото Брачано отдолу.

Именно заради красотата си и заради отлично поддържания си вид, той е предпочитано място за сватбите на мнозина без проблеми в банковите сметки. Замъкът в Брачано е мястото, където са се оженили и много известни личности от шоубизнеса. Факт е обаче, че повечето от тях са се развели няколко години след това.

Един от най-ярките примери е сватбата на Том Круз и Кейти Холмс, които си казаха италианско "да" сред крепостните стени на замъка в Брачано. Шест години по-късно се сбогуваха със семейния живот.

Още през 1998 г. обаче за място на вричането си във вярност замъкът е избран и от Ерос Рамацоти и Мишел Хунцикер. Техният брак просъществува 4 години.

Същата съдба има и бракът на друга звезда от италианския шоу бизнес - Лаура Фреди, чийто брак е мимолетен - 2 години.

Сватбата в замъка не донесе късмет и на звезди от миналото. Навремето и родителите на Ромина Пауър - холивудските актьори Тайрън Пауър и Линда Кристиан сключват брак в Брачано, но 7 г.след това се разделят.

По техния път минават през 1979 г. и две други известни личности с италианска жилка - режисьорът Мартин Скорсезе и актрисата Изабела Роселини, дъщеря на Ингмар Бергман и Роберто Роселини. Бракът им просъществува 3 години.

Казват, че преди време и Брад Пит обмислял да се врече във вярност пред Анджелина Джоли в Брачано, но след това явно е бил разколебан от нечии разкази.

С други думи, крепостта не е най-добрият избор като място за сватба, но пък е перфектното място, в което можеш да подишаш магическа атмосфера. Това е перлата на крепостните замъци от XV в., в които изкуството за изграждането им прелива между стиловете на Средновековието и Ренесанса.

В момента замъкът е собственост на знатната фамилия Одескалки, чиито наследници живеят в част от сградата. Тя е отворена за посещения от 1952 г. Повечето от стаите и залите са превърнати в музей. Историята на замъка обаче датира още от 1234 г., когато той е крепост на местна фамилия. След това промени в архитектониката му внася Наполеоне Орсини . Доминиращият над езерото Брачано замък се сдобива с оригинална форма от два четириъгълника, свързани помежду си.

Така от крепост с отбранителна цел сградата се превръща в замък с ренесансов вид. Той става седалище и любимо място за посещения на много творци. Художници от школата на Антониацо Романо пък са автори на много от фреските по стените му.

Замъкът е ограден и с крепостна стена, която има само два входа с подвижни мостове. Днешният вход обаче не съответства на оригиналния от едно време на фамилията Орсини.

Много са стаите и залите, които заслужават да се разгледат в замъка. Сред тях е оръжейната зала, изпълнена с оригинални оръжия и муниции, принадлежали на охраната му в миналото. Интересна е и Папската зала, в която навремето отседнал папа Сикст IV, избягал от епидемия в Рим. Красива е и т.нар. зала Умберто, в която през 1900 отсяда крал Умберто I Савойски.

Чаровни са и градините на замъка, както и приказните му кули, до които се стига по тясна вита стълба. Изкачването й обаче си струва, защото отгоре се открива прекрасна панорама към езерото Брачано.

Панорамата към намиращото се отдолу езеро Брачано е прелестна.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.