• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Бразилия на второ място по заразени с COVID-19

Бразилия на второ място по заразени с COVID-19

/КРОСС/ Бразилия регистрира 965 нови смъртни случая от КОВИД-19 вчера, с което общият им брой достигна 22 013, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

Страната вече има 347 398 потвърдени случаи на коронавируса, с 16 508 повече в сравнение с петък, когато измести Русия от второто място в света по брой на заразените след САЩ.

Случаите на заразяване с коронавируса намаляват в Азия, но се увеличават в Латинска Америка, докато светът се опитва да намери баланс между рестартирането на икономиката и опасенията за здравните рискове, предаде АП.
Китай, където в края на миналата година се появи епидемията, съобщи за пръв път, че не е бил открит нито един нов случай. В Южна Корея имаше 23 нови случая, предимно от гъстонаселения район на Сеул.
Очаква се окуражителните данни да доведат до засилване на натиска за отваряне на предприятията и връщане към нормалната работа на икономиката, отбелязва АП.
През тази седмица обаче Най-големите страни в Латинска Америка, Мексико и Бразилия, съобщават обаче за рекорден брой заразени и смъртни случаи. Това доведе до засилване на критиките срещу техните президенти, които се забавиха с въвеждането на ограничителни мерки в опит за ограничаване на икономическите щети. Бразилия съобщи за над 330 000 потвърдени случая на заразяване, изпреварвайки Русия за второто място по най-голям брой на заразените. Страната съобщи и за над 21 000 смъртни случая, макар че според експерти реалният брой е по-висок.
Колумбийското здравно министерство също потвърди рекорден за страната брой на заразените за един ден, с 801 нови случая и 30 жертви. Общият брой на заразените е близо 20 000.
Броят на случаите на заразяване с Ковид-19 в Африка надхвърли 100 000, съобщи ден преди това Световната здравна организация, цитирана от Ройтерс. Броят на жертвите обаче е само 3100.
Клонът на СЗО в Европа беше регистрирал около 4900 смъртни случая при достигането на границата от 100 000 заразени.
По предварителни анализи това може да е свързано със структурата на населението. Над 60 на сто от населението на Африка е на възраст под 25 години. Възрастните хора са изложени на по-голям риск да се разболеят сериозно от коронавируса.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.