• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Тройна епидемия от Covid-19, грип и бронхиолит застрашава здравната система на Испания

Тройна епидемия от Covid-19, грип и бронхиолит застрашава здравната система на Испания

/КРОСС/ Тройна епидемия от Covid-19, грип и бронхиолит отново застрашава здравната система на Испания. От тях най-тревожно на този етап е развитието на заболеваемостта от бронхиолит, която е скочила пет път само за последния месец.

След като в продължение на две години и половина защитните мерки срещу Covid-19 спираха разпространението на грипа и бронхиолита, сега те се завърнаха със сила, застрашаваща отново работата на интензивните отделения в страната. Само за един месец заболеваемостта от бронхиолит се покачи от 19 до 98.5 случая на 100 000 жители по данни на Министерството на здравеопазването. Най-засегнати са децата до 4 годишна възраст, които напълниха педиатричните отделения заради затруднено дишане, казва Паула Васкес, президент на Испанското дружество за педиатрични спешни служби.

Според нея ситуацията е много тревожна най-вече заради рязкото покачване на случаите по-рано от обичайното за сезона време. Вместо през ноември, тази година бронхиолита започна да циркулира сред населението още от лятото.

Предположенията са, че пикът на заболеваемостта ще е след около две седмици. Не по-малко тревожен е и темпът на нарастване на случаите на болни от грип, като честотата им вече надхвърли обичайните нива за сезона в страната. За да избегнат тежки последици, властите продължават да ваксинират най-възрастните и уязвимите хора.

Източник:БНР

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.