• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Шведският модел срещу COVID-19 отново е завиден в Европа

Шведският модел срещу COVID-19 отново е завиден в Европа

/КРОСС/ Швеция отново е от добрата страна на махалото на успеха в борбата на държавно ниво срещу COVID-19. Според шведските здравни власти през лятото се наблюдава много бърз спад в разпространението на болестта и сега Швеция има по-ниски нива на инфекция, отколкото в повечето страни в Европейския съюз.

След като беше широко критикуван за избягване на тежки ограничения и ограничения, шведският модел отново предизвика възхищение, съобщава Евронюз.

Много други страни имаха различни подходи, първо карантина, след това други мерки за ограничаване. Вероятно е по-трудно да наредите на хората да правят неща, отколкото да ги помолите да правят същите тези неща доброволно и мисля, че това може да бъде част от обяснението, но вероятно ще има различни обяснения във всяка държава , казва Йохан Карлсън, директор на шведската агенция за обществено здраве.

Според университета “Джонс Хопкинс” в Швеция има малко над 85 700 положителни случая от избухването на пандемията, а 5850 души са починали. През последната седмица имаше около 150 случая на ден и дори имаше дни без никаква смърт, цифри много по-ниски от тези, преживявани от държави, прибягнали до тежки социални ограничения като Обединеното кралство, Франция или Испания.

Въпреки че Швеция има сравнително голям брой случаи по отношение на броя на населението си, тенденцията продължава, в сравнение с Испания и Франция, които преживяват резки скокове.

Швеция също е напред в една от най-значимите цифри за развитието на пандемията: степента на позитивност. С увеличаването на броя на тестовете е логично и нормално броят на случаите да се увеличава. Степента на положителност обаче измерва броя на положителните резултати по отношение на броя на извършените тестове, което дава по-точна представа за епидемичната ситуация.

Някои експерти смятат, че тази втора вълна в Западна Европа се движи от млади хора. И въпреки че първоначално това не води до хоспитализации и смъртни случаи с еднаква скорост, експертите се опасяват, че големият брой случаи сред младите хора се прехвърлят в по-уязвими слоеве от населението.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.