• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Д-р Брънзалов, БЛС: Голяма част от населението буквално изтезава здравната ни система

Д-р Брънзалов, БЛС: Голяма част от населението буквално изтезава здравната ни система

/КРОСС/ Определено има голямо значение какъв процент от интензивните легла са заети, тъй като различните вълни достигат една определена заболеваемост. Надявам се това да е един правилен критерий относно това какви мерки ще се взимат, въпросът е доколко те ще бъдат спазени. Това коментира в "Денят започва" д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС относно обявения от правителството нов план за справяне с ковид кризата.

При 80% заети легла, което е най-тежката четвърта степен, тези мерки продължават да не се спазват, смята д-р Брънзалов.

Голяма част от населението, къде съзнателно, къде не, буквално изтезава здравната ни система, но бъдещето ще покаже дали ще има резултати, аз съм оптимист. България се радва на голям брой легла спрямо населението, но през тези две години човешкият ресурс е или изтощен, или доста намалял. Не може само защото ние имаме лекари и съответно здравни заведения, които могат да поемат съответния контингент, да не правим нищо, за да не се случи това, обясни д-р Брънзалов.

Ние, редовите специалисти, си вършим работата по един и същи начин от началото на епидемията, допълни той.

Според него, с ковид зоните са допуснати няколко грешки. Те се откриват не навреме, не са хомогенно разпределени на територията на страната и донякъде се натоварват с функции, които са безсмислени.

В ДКЦ-то, в което аз работя, има добра колаборация, екипите работят добре заедно, но въпреки това има опашки. Тези зони трябва да бъдат много повече, да не се занимават с излишни функции освен диагностициране, да не се занимават толкова много с лечение, отколкото с диагностика, например защо трябва да се прави диаграма на всеки в ковид зоната, посочи медикът.

Обществото е маргинализирано - има една част, която е ваксинирана и активно търси бустерна доза, има и една част, която не е малка, която е разколебана и ние трябва да се насочим към нея, коментира д-р Брънзалов

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Имало част от обществото,което търсело бустерна доза.Ами да викнат инспектор Дюдю или Инчхай да им я намерят бе.И пари няма да вземат.А докторите да се освестят,че ние пациентите им правим възнагражденията и да не ни третират като сволочи,ами да се хванат и поизтупат килимчетата в къщичката си.

15.01.2022 23:59:09

Анонимен

Branzelov,hodi si na selo

15.01.2022 20:27:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.