• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Д-р Брънзалов: Тези 10 лв. ще се плащат на всички лекари, които ваксинират

 Д-р Брънзалов: Тези 10 лв. ще се плащат на всички лекари, които ваксинират

/КРОСС/ Тези 10 лева ще се плащат на всички лекари, които осъществяват ваксинация на населението. Не само личните лекари ще осъществяват ваксинацията. Това заяви в "Денят започа" д-р Николай Брънзалов - заместник-председател на БЛС и член на Ваксинационния щаб.

Той уточни, че лекарите, които досега са извършили ваксинация, ще получат тези средства. Има практика да са заплаща за поставена ваксина, когато е по национална програма.

"Логистиката на ваксина на Ковид е доста по-сложна от всички останали. Чувате за фризери на -80 градуса, разпределение, с коли на вътрешните работи се осъществяват съответните експорти, защото е важно", подчерта членът на Ваксинационния щаб.

"Дозите са в едно флоконче 5. Може би най-скоро вече ще станат 6. Аз пред кабинета трябва да имам минимум 6 пациента, за да го отворя, за да не остава доза от него", подчерта той.

Д-р Брънзалов каза, че при ваксината на "Модерна" нещата стоят още по-сложен начин - там в едно флаконче има 10 дози.

"За да се осъществи правилно, рационално ваксинирането на всички желаещи граждани на България ще бъде положен много труд, не само медицински, защото ние трябва да ги издирим тези хора, да им направим съответния график, часове за записване, да бъдат прегледани преди поставянето на ваксините и ако бъдат здрави, чак тогава да им я поставим, преди това трябва да им дадем информирано съгласие", припомни процесът по ваксиниране той.

"Аз не мисля, че е лошо да се убеждава населението в момента да се поставя ваксина, но в никакъв случай няма да вляза в този алгоритъм, че аз ще убеждавам някой да си поставя ваксина срещу една инфекция, която обърка света, за да получа някакви средства", категоричен бе Брънзалов.

По думите му винаги има риск да остане някаква част от флакончето с няколко дози ваксини и ръководителят на съответното лечебно заведение да може да намери на кой да ги постави. Този риск винаги съществува. Ръководителят на лечебното заведение трябва да си изготви някакъв план за собственото действие на лечебното заведение.

"Да, нека да приключи проверката и ние ще се съобразим с нея, обаче като лекар и човек не мога да се съглася, че в такъв град като Сандански, след като са останали 6 ваксини, се отзовали само 6 общински съветници", каза членът на Ваксинационния щаб.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.