• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Държавата опрощава изцяло наеми на затворени обекти в Слънчев бряг

Държавата опрощава изцяло наеми на затворени обекти в Слънчев бряг

/КРОСС/ Задължителните PCR тестове за украински туристи у нас са отменени, а два хотел на по Черноморието ще бъдат обособени за карантинирани туристи.

Това съобщи новият министър на туризма Марияна Николова. До решенията се стигна след срещата ѝ с туристическия бранш в Слънчев бряг, предаде кореспондентът на БГНЕС.

До отмяна на заповедта за тестове за украинците се стигна след настояване на родните туроператори и директна заплаха от тяхна страна, че противен случай излизат на протест.

„Ако тя не се снеме ние нямаме друг избор, затваряме офисите и утре излизаме на главния път за Варна и го затваряме с протестни действия. Не може това подигравателно отношение към целия бранш и бизнес", смяна туроператорът Иван Кирязов.

По настояване на министър Николова от здравното министерство още днес реагираха по казуса.

„Изискването за 72 часова проба на отрицателен PCR тест на няма да важи за украинските туристи", каза Николова в Слънчев бряг.

Друга мярка за оставащия месец до края на активния летен сезон е обособяването на два хотела за чужди граждани, оказали се контактни на болен и изискващи карантина у нас. Един от по-големите хотели в Слънчев бряг и един на Златни пясъци ще бъдат обособени като карантинни. Единият е с капацитет от 120 стаи - „Златен рог", а другият е „Дел Мар" с около 30 стаи.

„Към настоящия момент моята позиция е, че това трябва да е осигурено за сметка на държавата, защото вие си представете, ако ние имаме чужди туристи и те са дошли при тези условия, какво ще бъде объркването за тях ако има такъв случай, така аз не мисля, че ние ще имаме много голям брой заболели, така че водя преговори и разговори в момента по отношение на финансовото осигуряване на тези лица", опита да обясни Николова.

Сред спешните мерки за спасяване на бранша е намаляване на наемите с 50% на всички обекти, стопанисващи се на територията на „Слънчев бряг" АД, а наемите на обектите, които не са успели изобщо да отворят заради пандемията, ще бъдат напълно опростени.

За министерството на туризма вече е на дневен ред организацията по предстоящия зимен туристически сезон.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.