• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Ути Бъчваров: Държавата да създава адекватни мерки, за да се изпълняват от хората

Ути Бъчваров: Държавата да създава адекватни мерки, за да се изпълняват от хората

/КРОСС/ Възприемам позитивно нещата около карантината, под която съм заради COVID-19. Това каза пред БГНЕС известният готвач Петър Бъчваров - Ути, водещ на кулинарното предаване „Бързо, лесно, вкусно".

Разговаряме с Ути три дни преди изтичане на карантината му, която спазва стриктно. Готвачът призова властите да въвеждат адекватни мерки, за да бъдат припознавани от хората и съответно изпълнявани, защото към днешна дата има много, които не звучат логично.

„Аз като един театрал съм обиден, че в един самолет могат да пътуват 200 души рамо до рамо без никаква дистанция, а в театралната зала да не могат да се съберат повече хора. Все пак тя е много по-голяма от един самолет", коментира Бъчваров.

Попитан как се чувства, топготвачът каза, че се чувства много добре и се радва, че изкарва заразата в най-леката ѝ форма.

„В добро здраве ме намирате. Нямам температура. Единственият признак, който ме наведе на това, че имам проблем, беше загубата на вкусовите ми усещания. Разбрах, че имам проблем когато, хапвайки чесън не усещах нищо, а жена ми ми направи забележка, че ще ми стане лошо, защото вече ядях втора глава чесън", върна се готвачът към деня, когато се усъмнил, че има някакъв проблем.

Ути добави, че той и съпругата му са под карантина, а двете му тригодишни деца са с отрицателен тест и също са при тях.

„Тук също има недостатъци от страна на държавата. Тя не е казала какво се прави в такъв случай. Здравите деца на сиропиталище ли се дават, в семейството ли остават? Това са все неизвестни, които предизвикват недоволство у хората и ги поставят в „Параграф 22", анализира Бъчваров пробойните на държавата по отношение на мерките.

Попитан кой му пазарува, готвачът благодари на своите приятели, които не оставят семейството му без вкусотии.

Ути Бъчваров разкри, че откакто е под карантина е създал нова култура на хранене.

„Много важно е човек по време на карантината да създаде нова култура на ежедневното удоволствие от храната. Въвел съм стриктен режим на хранене. Готвим по нещо интересно всеки ден. Превърнали сме готвенето в ритуал и нещо специално за нас. Всеки ден имаме тема", обясни той.

И добави, че днес темата е джолан и по този повод от сутринта, в рамките на 8 часа, в печката, на бавен огън, на 120 градуса, се пече свински джолан в пушен сос с червен пипер и червено вино.
Ути Бъчваров изпрати до редакцията ни гореща снимка на джолана във фурната

Попитан дали неочакваната „почивка" е спънала ангажиментите му, Бъчваров отговори, че е успял да заснеме летните предавания преди да се зарази.

На финала изрази надежда от 15 юли отново да може да бъде сред хората и да участва в празниците на градове, села и манастири със своята пътуваща кухня.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.