• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Галъп: При избори днес: ГЕРБ-СДС-22,5%; БСП-16,1%; ДБ–15,8%; ИТН-15,5%

Галъп: При избори днес: ГЕРБ-СДС-22,5%; БСП-16,1%; ДБ–15,8%; ИТН-15,5%

/КРОСС/ Ако изборите за Народно събрание се провеждаха в първата половина на септември, резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС с електорална готовност при 22,5% от пълнолетните българи, БСП - при 16,1%. „Демократична България" - 15,8%, „Има такъв народ" - 15,5%, ДПС - 11,9%. Близо над бариерата изглежда „Изправи се, България! Ние идваме!" с 4,8%. Под бариерата личат най-вече две формации: „Възраждане" - с 3,1% и ВМРО - с 2,4%, сочи проучване на "Галъп".

Данните са от независимото редовно, национално представително изследване на общественото мнение. Вълната на изследване е проведена между 2 и 10 септември, „лице в лице", сред 1007 пълнолетни българи.

Изследването няма как да установи недвусмислено подкрепата за тепърва създаващата се формация на Кирил Петков и Асен Василев - тъй като теренът на изследването е преди обявата на намеренията им. Двамата са сред политическите фигури у нас с най-бързо растящ личен рейтинг. При цялата условност на отчитането на лично доверие, при Борисов, например, то е 15,1% (което е исторически минимум за него), докато при Кирил Петков през този месец е 33,8%, което го нарежда сред първите в класацията на най-харесваните политици, оглавявана от Румен Радев (с лично доверие от 65,5% през този месец).

47,1% казват, че със сигурност възнамеряват да гласуват на парламентарните избори. Други 23,8% вероятно биха гласували, но още не могат да кажат със сигурност. Това означава, че вероятно ще гласуват повече от 3 милиона българи, като изследването не отчита гласове в чужбина. Тепърва ще се отчете какво ще е влиянието на провеждането на парламентарни и президентски избори в един и същи ден.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Изводът е един ( ако е вярно, де). Всички, които искат промяна и да се избегне реставрацията на ГРОБ, да гласуват за БСП, за да се избегне спекулирането с понятието условна първа политическа сила от страна на крадливата партия, а след това да си правят коалиция. Протестърите и новите партии, така или иначе ги е страх да управляват, а най-вероятно и не могат. В този смисъл вариантите не са много: или БСП или ГЕРБ, а герб доказаха че са основната част от проблема, а не част от решението.

18.09.2021 09:56:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.