• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Милена Милотинова: Не е тайна, че в момента е почти забранено да си българин в РСМ

Милена Милотинова: Не е тайна, че в момента е почти забранено да си българин в РСМ

/КРОСС/ За тази една година равносметката е, че е постигнат много скромен напредък след приемане на френското предложение. А това е преговорната рамка на РСМ и без изпълнение на условията по тази преговорна рамка тя не може да започне преговори. А предусловие е записването на българите в конституцията, заяви в студиото на БНТ "Денят започва" Милена Милотинова, журналист в "Bulgaria ON AIR".

Виждаме, че една година не може да се събере конституционно мнозинство, доскоро нямаше и оформени текстове, които да се предложат, изтъкна тя и добави, че става въпрос за човешки права, а те са фундаментът на Европа и защитата им е един основните копенхагенски критерии, които всяка страна-членка е спазвала и изпълнявала, а всяка страна-кандидат е покривала.

По думите й, равносметката е - вместо изпълнение на ангажиментите, една година пропиляна в лобизъм.

За мен е абсурдно, че се намери конституционно мнозинство за приемане на ретроактивно законодателство, насочено спрямо клубовете на българите в РСМ, но не може да се намери конституционно мнозинство за вписване на българите в конституцията.

Милотинова коментира, че българите не само трябва да се впишат в преамбюла на конституцията на РСМ, но и на всички останали места, където са споменати останалите народи и части от народи, за да могат да имат реални права и да имат правата, които имат останалите народи в РСМ.

Не е тайна, че в момента е почти забранено да си българин в Северна Македония, коментира журналистът.

Ако не се приемат конституционните промени в РСМ, няма старт на преговорите за приемане в ЕС, и това е императивно ясно предусловие на Европейския съвет и на всички членки, е категорична тя и добави, че всякакви вътрешнопартийни боричкания за повече влияние в обществото само спират Македония по европейския й път.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Абсолютно е права Милотинова! Северномакедонците "играят" с България и с Еврпейския съюз по най-двулични начини, а ние сме раздвоени, а някои предават крепостта отвътре...

29.06.2023 08:03:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.