• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

ПП внася сигнал в ДАНС за защита на интересите на БАБХ

ПП внася сигнал в ДАНС за защита на интересите на БАБХ

/КРОСС/ "Продължаваме промяната" внася сигнал в ДАНС за защита на интересите на Агенцията по храните. От партията посочват, че е възможно престъпно деяние срещу националната сигурност на България. Допълват, че сигналът е свързан с „установени бездействия, които възпрепятстват Агенцията от защита на интересите ѝ във връзка с граничния контрол на пункта „Капитан Андреево".

„Всички вече знаем, че България е на път да получи пореден отказ за присъединяване към Шенгенското пространство. Българите все още няма да можем да пътуваме без паспорт, както останалите европейци. Въпреки че нашите служби и администрации са положили много усилия през последните години и технически страната ни е готова. Но на нас ни се каза от партньорите в Нидерландия, че България има сериозен проблем с корупцията и с прилагането на закона и правовата държава по принцип. Правителството „Петков" започна мащабни реформи, за да възвърнем доверието както в българските граждани, така и в нашите партньори в ЕС. Акцията на ГКПП „Капитан Андреево" беше основополагаща, за да може европартньорите ни да видят,че една от най-големите сухопътни граници в Европа може отново да е сигурна". Това заяви Даниел Лорер от ПП.

По думите му обаче БАБХ изглежда саботира акцията, подета от кабинета „Петков". „Сигналът, който ще внесем, касае бездействието на тази институция по отношение на мерките, които взехме, за да не се повтаря ситуацията там", подчерта Лорер.

„Сигналът към ДАНС е 4 страници. С приложенията е 25-30 страници. Той материализира нашите притеснения, че със своите действия или бездействия сегашното ръководство на БАБХ застрашава националната сигурност на България и компрометират държавния интерес", заяви от своя страна Иван Христанов.

Той посочи, че заради неплатена такса от 70 лева е загубено важно дело и държавният интерес не е защитен. „Забелязваме, че системно ръководството на БАБХ не изпраща представители на Правна дирекция да защитават интересите на държавата при съдебни заседания", допълни той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.