• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Носителите на 5-те годишни награди на фондация „Глобални библиотеки – България

Носителите на 5-те годишни награди на фондация „Глобални библиотеки – България

/КРОСС/ На тържествена церемония на 25 ноември 2021 г. в 18.30 ч. в клуб Перото бяха обявени носителите на 5-те годишни награди на фондация „Глобални библиотеки - България

НАГРАДА ЗА МЕДИЯ С НАЦИОНАЛНО ПОКРИТИЕ

bTV Media Group

bTV Новините партньорски подкрепя „книгата" като кауза чрез устойчива политика на отразяване на проблеми на библиотеките и споделяне на добри практики и примери, които са вдъхновяващи за добротворчеството и дарителството на книги.
Впечатляващо за политиката на bTV Media Group като национална медия по отношение на библиотеките, литературата и най-общо изкуствата е, че дори и да нямат програма със специализирано съдържание, редовно се засягат теми, които подкрепят „книгата" и библиотечната дейност.
Номинация на издателство „Ентусиаст"

НАГРАДА ЗА МЕДИЯ С РЕГИОНАЛНО ПОКРИТИЕ

Телевизия Запад

ТV Запад предоставя новинарско информационно покритие за цяла Югозападна България: общините Кюстендил, Дупница, Гоце Делчев, Гърмен, Петрич и Сандански. Дейността на Регионална библиотека Кюстендил винаги е била във фокуса на културните предавания на телевизията с коректно и обективно отразяване на събития и факти. От м. март 2020 г. творчески екип в състав Денислава Данкова - водещ и редактор и Ивайло Александров - главен оператор разработват и реализират предаването „Книгите, които ни свързват". То е културно, образователно и заедно с това развлекателно. В основата на концепцията му е да поставя и разглежда теми, които отразяват и популяризират всички аспекти на дейността на Регионалната библиотека в Кюстендил и библиотечната мрежа от обществени библиотеки в областта и се излъчва всеки последен четвъртък на месеца.
Номинация на регионална библиотека „Емануил Попдимитров" - гр. Кюстендил

НАГРАДА ЗА СПОМОЩЕСТВОВАТЕЛ „СНЕЖАНА ЯНЕВА"

Фондация „Лъчезар Цоцорков"

Фондация „Лъчезар Цоцорков" през 2021г. финансира и работи за първи път с читалища и библиотекари чрез проект „Опознай себе си и предай нататък". Той е реализиран от НЧ „Фар 1930" в партньорство с „Тиймко" ЕООД на стойност 12 282 лв. за повишаване на интереса към четенето и литературата сред младите. Това е иновативна застъпническа кампания за библиотечни работници от читалищата в Северозападна България, които работят с деца и ученици през ваканциите и срещат затруднения с неовладените емоции на подрастващите. Всяка от обхванатите 21 библиотеки обогати библиотечния си фонд с комплект от 8 книги по темата за различни възрасти и карти за игра „Емоциите".
Номинация на народно читалище „Фар 1930" с. Паволче, област Враца

НАГРАДА ЗА ПУБЛИЧНА ИНСТИТУЦИЯ

Община Бургас

Община Бургас със силната ангажираност на кмета Димитър Николов реновира стара сграда в центъра на Бургас и я превърна в нов дом на регионалната библиотека на стойност 9 943 899 лв. РБ „П. К. Яворов" отвори врати за своите ползватели на 1 април 2021 г. и стана притегателен център не само за бургаската общественост , но и за гостите и посетителите на града. Библиотеката отговаря на съвременните стандарти за библиотеката като 3-то място след дома работата/или училището.
Номинация на регионална библиотека „Пейо К. Яворов" - гр. Бургас

Наградите на Фондация „Глобални библиотеки - България" са учредени в изпълнение на целите на фондацията за подпомагане на приобщаването на българските граждани към информационното общество и осигуряването на равен достъп до информация, култура, знание и услуги чрез мрежата от обществени библиотеки в България. Носителите на наградите се определят от Комисия в състав доц. Георги Лозанов (председател), проф. Боряна Христова, проф. Владимир Атанасов, Снежана Йовева и Георги Константинов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.