• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Тома Биков: България има нужда от проевропейско и антикризисно управление

Тома Биков: България има нужда от проевропейско и антикризисно управление

/КРОСС/ Наша цел е да има правителство, въпреки че никак няма да бъде удобно да се управлява и заради кризата, и заради тази конфигурация, в която се намираме. Това каза Тома Биков от ГЕРБ в „Тази неделя" по бТВ.

ГЕРБ е отправил покана към „Демократична България" и очаква те да дойдат на разговори, за да се види дали имат допирни точки. „Мисля, че основната носеща конструкция на такова управление би могло да бъде ГЕРБ и „Демократична България". Ако не се случи, значи отиваме на избори. Аз мисля, че ние показваме дори само с тази заявка, която в момента правя, че сме готови да проявим политическа смелост", добави той.

Според него България има нужда от проевропейско и антикризисно управление.

„Има партии, според мен, които биха могли да формират такъв тип мнозинство. Въпрос е на желание и смелост от страна на някои формации. Има конституционно мнозинство в Народното събрание. „Продължаваме промяната" мисля, че не трябва да участват в изпълнителната власт. В мнозинството биха могли да участват по различни теми ДПС и БСП, при гласуване в залата например", добави Биков.

По думите му бюджетът на държавата е изтърбушен. Доказателство за това е липсата на осигурени средства за обещаното увеличение на медицинските работници, посочи той. Финансовите пазари не желаят да отпуснат дълг или го отпускат с много висока лихва, тъй като нямат доверие, посочи още Биков.

бТВ, „Тази неделя"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кога най-после ще обосновете с аргументи това проевропейско и евроатлантическо с ползите за България, като тя не е преставала от десетилетия да е такава и все повече изостава от другите европейски страни и твърдо се е закотвила на дъното.

17.10.2022 12:34:32

Анонимен

Проевропейско, ама васално на щатите, нали така? Що го не духате? Сега актуална е русофобията. Въвлякохте и Беларус в конфронтацията си. Добре, ама какво ще правите утре когато ще трябва да се конфронтирате още и с Китай и Иран, идиоти? А с Индия, Бразилия и Емиратите? Вие май не виждате тенденцията.

17.10.2022 10:16:06

Анонимен

Какво значи проевропейско правителство бе ТЪПАК, когато и кокошките са наясно, че сме американска колония, че ломотим непрекъснато за атлантически, ще рече за океански ценности. Ами пенсията ми е 395 лева и не е мръднала, а всички цени луднаха. За каква проевропейска любов говориш, като у нас за периода на времето от както сме в НАТО и ЕС, у нас всичко се е скапало, индустрия , земеделие, здравоопазване, образовние. милиона млади българи ИЗБЯГАХА от страната и не им давате никаква надежда да се върнат. Тъпак си момчето ми, политически тъпак, и ако те сравня с Коцето, и обувките му не си достоен да лъскаш, пък за вожда ти да не говорим.ѝвсички го виждат колко е прост, но го поддържат.

16.10.2022 21:33:19

Анонимен

А нашата цел е никога типове като теб и цялата ви чета, барабар с вожда и учителя на цялата вселена никога повече да не докоснете власт.

16.10.2022 15:34:11

Смърт на фашизма, свобода на народа!

Биков, бръкни си в гъза с пръсти и после си ги напъхай в мръсната уста за да изсвириш с тях Хорст Весел!

16.10.2022 14:09:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.