• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Румен Радев: За нас е изключително важна възможността за включване на България в управлението на порт Александруполис

Румен Радев: За нас е изключително важна възможността за включване на България в управлението на порт Александруполис

/КРОСС/ На фона на задълбочаващата се криза с доставките на газ за нас е изключително важно терминалът да бъде завършен в срок, както и да разгледаме още веднъж възможностите за увеличаване на доставките на втечнен газ през Гърция в краткосрочен и дългосрочен план и възможностите за включването на България в управлението на порт Александруполис. Това каза президентът Румен Радев на срещата с представители на ръководствата на компаниите "Gaztrade" и "Copelouzos Group", за да обсъдят доставките на газ до нашата страна през Гърция. На разговора присъстваха и премиерът Гълъб Донев и енергийният министър Росен Христов.

„България е акционер с 20% в терминала и има резервиран капацитет за следващите 10 години. Този проект е важен не само за задълбочаването на стратегическото партньорство между България и Гърция, но е от особено значимост за гарантиране на икономическата стабилност на Балканите и в региона чрез постигане на реална диверсификация, сигурност на доставките и засилена конкуренция", заяви държавният глава.

Той подчерта, че всичко това изисква терминалът да бъде свързан с междусистемната газова връзка IGB, която България очаква да заработи до 1 октомври.

Това е дългосрочно партньорство, отбелязаха от гръцката страна. И допълниха, че изпълнението на проекта се движи в срок, забавяне не се очаква и той ще бъде завършено догодина.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

До прецедента

Абе Пухльо, за нас е по-важно да получаваме газ от Русия по договора с Газпром на ниските цени. Иначе ще изпозагинем зимъс. Но тогава дупе да ти е яко, както и на цялата ти кохорта барабар с останалите шматки от така наречения политически елит.Чети, нали знаеш английски ГРОЗДОВЕТЕ НА ГНЕВА от Стайнбек за да разбереш какво ви очаква.....

29.08.2022 15:40:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.