• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Мария Габриел: Когато има диалог, когато се търси най-доброто решение, това дава резултат и носи стабилност

Мария Габриел: Когато има диалог, когато се търси най-доброто решение, това дава резултат и носи стабилност

/КРОСС/ Докато има диалог, разум и механизъм, по който да се вземат решенията, правителството ще издържи. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в предаването „Неделя 150" по БНР.

Тя изрази надежда, че продължават да дават положителен пример с премиера акад. Николай Денков. „Когато има диалог, аргументи, когато се търси най-доброто решение, това дава резултат и носи стабилност и предвидимост", отбеляза тя.

По думите й още от самото начало между изпълнителната и законодателната власт има диалог.

„Атмосферата е конструктивна и позитивна. Моментите на напрежение са нормални, в тях се изчистват различия и се излагат аргументи", посочи Габриел.

Вицепремиерът подчерта, че изборът за подкрепа на Украйна е цивилизационен и като член на НАТО и ЕС България също застава на страната на свободата. Според нея към различните позиции трябва да има уважение.

„Важно е, отчитайки различията, да останем последователни", допълни Габриел.

Министерство на външните работи следи внимателно позициите на Русия спрямо България, отчитайки сложната обстановка, в която се намираме.

„Провокативни изказвания са опит за агресивна демонстрация и зловредно влияние, намеса във вътрешните работи. Всеки път, когато има даден тип провокация, България трябва да е на ниво, което да й позволи пропорционална реакция, която да провокира действия, когато се наложи. Не трябва да се реагира на всяка провокация, но ясно и твърдо си отстояваме позицията", категорична бе Мария Габриел.

По думите й борбата с дезинформацията се очертава като една от хоризонталните теми на първата координационна среща, председателствана от нея, в рамките на бъдещата кандидатура на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

„Има нужда не само едно министерство да работи по темата, а всички заедно през образование, отбрана, външно министерство. Нужен ни е координационен механизъм, който, обхващайки различните аспекти, да дава решения, таргетирани за отделните специфики на тези информации", заяви тя.

Министърът на външните работи бе категорична, че България няма нужда от излишен ентусиазъм спрямо влизане в Шенгенското пространство, трябва да се положат всички усилия, необходими са прагматизъм и реализъм.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Проблемът е, че вземате грешни антинационални решения.

30.07.2023 17:47:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.