• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Проф. Георги Михайлов: Стабилността в държавата не изисква избори в момента

Проф. Георги Михайлов: Стабилността в държавата не изисква избори в момента
България много бързо развива икономическия си капацитет, не бива да бъде оставяна без парламент

/КРОСС/ „Има четири партии, една от които допусна много сериозна грешка и постави на карта цялостното стабилизиране на ситуацията в България, обявявайки се против действащата четворна коалиция, но и в нея, а в останалите три това е съвсем ясно, има желание пътят на България да продължи напред." Това заяви народният представител от „БСП за България" проф. Георги Михайлов в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Той припомни, че пътят на България е бил променен много трудно. „Спомняме си протестите през 2020 г., които влязоха във всички световни новини. Спомняме си битите ни деца под колоните на Министерски съвет. Спомняме си много грозни неща. Спомняме си действия, които бяха оцветени с корупционни краски като продажбата на ЧЕЗ на абсолютно некомпетентна фирма.

Всичко това се промени, мина година и половина и сега се прави един много горещ опит да се скъсат паметовите следи на нацията и  да се върнат отново, ни лук яли, ни лук мирисали, „най-добрите" да ни покажат как се правят нещата. Това тези четири партии разбират, че не бива да се случи, това го разбират и всички българи", коментира проф. Михайлов.

„Стабилността в държавата не изисква избори в момента", категоричен бе той и подчерта, че и четирите партии от доскорошната коалиция разбират това.

„Имаме много силно развитие на индустрията в последната година - с около 40% на електронната индустрия, с около 20% увеличаване на добивната индустрия, на преработващата индустрия. Изобщо България, след освобождаването от няколко калъпа на притискане на бизнеса, през последната година много бързо развива своя икономически капацитет.

И в този момент сега, когато и парламентът успя да уреди помощите за бизнеса по отношение на енергоносителите, когато тръгваме към започване на консумираме средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, да сложим спирачка в развитието на страната, да я оставим 5 месеца без парламент, е безотговорно. Защото едно правителство, каквото и да е то, без парламент е с вързани ръце. Видяхме това миналата година", каза още народният представител от БСП.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.