• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Илияна Йотова: Колебливите позиции на България отслабват позициите ни, както вътре в страната, така и навън

Илияна Йотова: Колебливите позиции на България отслабват позициите ни, както вътре в страната, така и навън

/КРОСС/ В кризи, в период, в който трябва да се вземат смели решения, България има нужда от силни личности като тези, които роди тази земя, тук в Клисура. За съжаление това не го виждаме и колебливите позиции на България отслабват позициите ни, както вътре в страната, така и навън. Това каза пред журналисти в Клисура вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в тържественото отбелязване на 146-ата годишнина от Априлското въстание.

По думите й единствено усилията за добруването на хората са това, което трябва да ни обединява.
Употребата на понятието "някакви хора" за героите на България за мен е недопустимо. Така вицепрезидентът отговори на журналистически въпрос как би коментирала изказване на премиера Кирил Петков, в което сравнява войната в Украйна с Априлското въстание.

В словото си пред хилядите граждани в Клисура Йотова припомни, че героите на националноосвободителното движение имат своите имена - Георги Бенковски, Панайот Волов, Тодор Каблешков, Никола Караджов. За нас, българите, героите на България не са "някакви хора", каза вицепрезидентът. В речта си тя каза, че дългът, любовта към Отечеството и безсребърничеството са водили тези млади хора с бъдеще, с възможности, да захвърлят всичко и да отидат на битка. Днес ще сведем глава пред подвига на нашите герои и в тази малка минутка трябва всеки от нас да си зададе въпроса достойни ли сме за тези хора, допълни Йотова. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Йотова, дошло е време разделно. Време всеки ясно да заяви позиция пи широк кръг въпроси, включително външната политика и членството ни във агресивен, анахроничен военен съюз. Тя позицията на хората е ясна, важно е какво ще кажат политиците. Вече много дълго изпълнителната власт, а и народното събрание провеждат политики в разрез с мнението на болшинството от народа. Йотова, в същността си половинчатата истина е лъжа. Време е за истини. Очевидно от нар. събрание няма да ги чуем, та помислете дали Президентството най-накрая няма да излезе с 2-3 страници текст, с виждането си за актуалната изпълнителна власт. Няма смисъл със заобикалки да се намеква, че простото Кире не става за нищо, ръси глупости и ни вкарва дълбоко в конфликт. Оставете политически коректното говорене.

01.05.2022 14:25:26

Анонимен

Йотова колеблива е точно вашата позиция с льотчика, така някак хем да стиснеш, хем да пръднеш….

01.05.2022 13:27:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.