• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Радев: Няма сила, която да спре протеста срещу мафията

Радев: Няма сила, която да спре протеста срещу мафията

/КРОСС/ Акция в подкрепа на президентската институция се провежда за втори ден пред сградата на "Дондуков" 2.

Десетки са протестиращите пред сградата на президентството. Организатори на акцията под надслов "Да спасим демокрацията" са скулптурът проф. Станислав Минеков, политическият анализатор Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов.

Бабикян коментира пред БНР, че недоволните ще спасяват демокрацията със средствата на протеста, а демонстрациите ще продължат, докато издържат силите и смелостта на хората.

Днешната демонстрация започна с песента на "Скорпионс" - "Вятърът на промяната", последва "Металика" със "За кого бие камбаната".

Преди това пред сградата на МС дойдоха недоволни представители от бранша на ресторантьорите с плакати с надпис "И музиката не е вирус" и "Оставете ни да работим", с призив за отваряне на заведенията. След като освиркаха сградата на правителството, недоволните се присъединиха към протеста пред президентството.

Ето какво казаха част от хората:

"Има закони, които са написани, не действат. Майка ми и баща ми, откакто са се родили, са по протести, както и аз. На мен вече почна да ми омръзва, а те още не са се предали. Затова решавам, че и аз няма да се предам".

Засилено остава полицейското присъствие пред сградата на Президентството.

Преди малко пред протестиращите излезе президентът Румен Радев.

"Скъпи сънародници, радвам се, че отново сме заедно, защото протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре. Стига да сме мъдри и непреклонни, затова трябва да заявим ясно нашите принципи. Няма да повторим грешките от 2013 г. Няма да се делим на леви и десни, на сини и червени, русофили, русофоби, американофили и американофоби, на българи и турци. Както някои в своето безсилие се опитват да се заиграват с етническата карта на България. Не сме тук, защото сме еднакви, тук сме да защитим свободата си, а да бъдем себе си, първо трябва да сме свободни", заяви Радев пред хората.

"Тук сме, за да кажем "не" на страха, на който се опира мафията, да защитим българската природа, която е наш дом, в който искат да се върнат милиони, прокудени от отчаяние. България е за всички тях", каза още той. По думите му България не е собственост на олигархията.

Държавният глава призова за честни избори и машинно гласуване, за да не може мафията да се "самовъзпроизвежда".

Радев допълни, че в следващите дни "мафията ще сее разкол" и ще внушава, че протестите са платени, както и ще организира "бутафорни контрапротести и провокации".

Той призова да не се стига до напрежение между хората. Мафията ще ни плаши със статистиката от пандемията, но най-страшната пандемия е тази от корупцията, каза Румен Радев.

Според него днес на площада се решава бъдещето на България, а не във фейсбук. А с присъствието си хората гласуват за бъдещето на България.

"На площада днес всички ние и в следващите дни ще напишем историята, от която няма да се срамуваме, всички заедно. Мутри - вън, Бог да пази България", заключи президентът.

 

Очаквайте подробности

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Попитайте се защо си избрахте този неадекватник за президент. Той се държи като че ли е вече в опозиция. А той е начело на страната. Излиза с вдигнатия юмрук да вдига бунт срещу кое. Съветникът му по отбрана е задържан с 4 документа с държавна тайна,до които няма достъп. Не ги е чел на жена си,нали.Президентът причастен ли е към това обвинение.Това е въпросът,който той не иска да се постави. Но няма не искам в съда.

11.07.2020 07:04:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.