• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Йончева: В Брюксел знаят за корупцията у нас и очаквайте резултати

Йончева: В Брюксел знаят за корупцията у нас и очаквайте резултати

/КРОСС/ Евродепутатът Елена Йончева обяви, че ЕК е наясно с корупцията в България и че съвсем скоро ще има резултати от това. По Би Ти Ви тя разкри, че е провела едночасова среща на четири очи с шефа на ОЛАФ - европейската служба за борба с измамите с евросредства. Имала е разговор и с еврокомисаря по правосъдие и вътрешен ред Вера Йоурова. "Информирала съм и антикорупционната комисия в Брюксел за политическите скандали в България", каза Йончева в отговор на въпрос дали разкритията на бизнесмена Васил Божков са известни вече на европейските институции. И добави, че очаква още през септември-октомври т.г. ще се видят и резултатите от разкритията за корупцията в България.

Евродепутатката обяви, че е станало ясно как хора като Божков и други бизнесмени са "принудени да връщат средства, да плащат такса спокойствие". "Бизнесът мълчи, защото знае, че ако започнат да говорят, те ще бъдат ударени. Тази политическа класа се самозабрави, безконтролна е и мисли, че никой не може да я накаже. Призовавам българския бизнес да не мълчи", каза Йончева. Тя добави, че също се страхува. „Когато вероятно гласът на един министър-председател казва: „Ще направя всичко възможно, за да изгори Йончева", да, страхувам се. Има ли разумен човек, който да не се страхува от подобна реплика. Въпросът е този страх да не ме накара да замълча". Въпросната реплика е част от разпространения в медиите запис с гласа на премиера Бойко Борисов.

„Над 1 млн. българи слушаха този запис, предимно в социалните медии, и всички се надяваме това да не е истина. Затова изключително важно е да има прокурорска проверка, да бъде изследвана достоверността на този запис и гласа на г-н Борисов. Всички ние се надяваме това да не е неговият глас, защото това би бил страхотен удар, не срещу Борисов, а срещу България. В този запис чуваме как един лидер на европейска държава е готов да унищожи своя политически противник, чуваме как той нарежда да бъде унищожен един бизнес. Ние виждаме от този запис как няма разделение на властите. Това е страшно за една европейска държава", коментира Йончева.

Евродепутатът се надява на обективно разследване от прокуратурата на записа, но не е голям оптимист, предвид какво се случи със записите, известни като „Ало, Ваньо" и „Ало, Банов". И уточни, че е готова да подпомогне с всички средства на едно независимо разследване.

По думите ѝ най-големият бич в България е корупцията, защото удря икономиката. „Затова вече 13 години сме последни в Европа. Изпускаме шанса да бъдем достойна и развита България. Тези аудиозаписи и снимки показват цялата мерзост на политическата класа в България", каза още евродепутатът.

Относно отношенията си лидера на БСП Корнелия Нинова тя обяви, че няма проблем между тях. „Тя очевидно има проблем със своите структури. Българската левица няма как да спечели властта, ако занимава цялото общество с вътрешни боричкания. Успешен ще е този лидер, който обедини партията. Такъв лидер ще подкрепя", обяви Йончева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Съгласен съм! Асен Илиев! Най-доброжелателно: и с малки букви може да се каже достатъчно! И коригирайте граматиката!

23.06.2020 18:57:03

Анонимен

Илиев, пиши по-грамотно и с малки букви!

23.06.2020 00:00:21

АСЕН ИЛИЕВ

ЧИ ФУТИТЕ В БРЮКСЕЛ ЗНАЕХА И ЗА РЕЖИМА ПРЕДИ '89 ПА СЕ СГОВОРИХА И ИМ ДАДОХА ПАРИ ЗА КЪЩИ ЗА ГОСТИ :)

22.06.2020 20:59:19

Анонимен

Знаят ли? А и да знаят, нема ли да се направят на две и половина?

22.06.2020 20:16:18

Лева ръка - кремче в десен джоб

Сега очаквам клептомаското Ленче да се изцепи по правителствените медии точно в обратния смисъл от казаното от евродепутатското Ленче!

22.06.2020 18:46:52

Анонимен

Плондерът вече е пътник. Фактът, че Цветанов си позволи да ги критикува открито говори за това, че американците са отписали Борисов и сега техният човек е Цветанов. Той, Боко, затова реве за евро-атлантическа ориентация, която ще се загуби ако не е той на власт. Ама и американците на са съвсем идиоти. И те виждат, че ако не се дистанцират от него, ще се омаскарят окончателно и те самите и ще берат ядове с българските русофили. Е, и аз съм русофил.

22.06.2020 16:28:51

Анонимен

Ленчето е абсолютно права .

22.06.2020 15:07:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.