• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Йотова пред австрийска делегация: Мястото на България е в Шенген

Йотова пред австрийска делегация: Мястото на България е в Шенген
Страната ни е изпълнила всички критерии за членство, добави тя

/КРОСС/ България е изпълнила всички критерии за членство в Шенген. Наясно сме с политическите решения. Но в името на общата европейска солидарност, особено в период на тежки кризи, мястото на България е в Шенген. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред представители на близо 40 австрийски фирми, които са на посещение в България. Посещението е част от австрийската инициатива „Жените в бизнеса". Вицепрезидентът увери гостите, че България е стабилна, сигурна страна със сериозни перспективи. „Мястото ни е в еврозоната. Разчитаме да бъдете нашите добри лобисти за приемането на България в Шенген и еврозоната", изтъкна Илияна Йотова, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В приветствието си тя посочи, че Австрия е един от най-големите инвеститори в България, преките австрийски инвестиции в България са 5,5 млрд. евро.

„Резултатите за представителството на жените в бизнеса не са добри, само 1/3 от предприемачите в Европейския съюз са жени. Трябва да се отървем от страха от редица препятствия, които ще срещнем по пътя. Ако сме достатъчно силни, тази сила ще я усетят и другите и ще спечелим много съюзници", обърна се вицепрезидентът към дамите от Австрия. Тя даде пример с успешни жени предприемачи в България.

Илияна Йотова специално благодари на посланика на Австрия Андреа Икич-Бьом за доброто сътрудничество, като подчерта важността на създаването на партньорства между представители на бизнеса от двете страни. На срещата беше подписан Меморандум за разбирателство между Австрийската търговска камара и Университета за национално и световно стопанство

Източник:БГНЕС

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В Шенген не ни искат защото не ни е мястото в ЕС. В ЕС ни приеха по причина да ни приобщят единствено към водената от него външна и колонизаторска финансова политика. Ако това не са го разбрали българските политици жалко за страната ни.

10.11.2023 10:05:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.