• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Тролей-галерия "облечен" с фолклорни мотиви от България паркира пред "Александър Невски"

Тролей-галерия "облечен" с фолклорни мотиви от България паркира пред "Александър Невски"

/КРОСС/ На 20 април в 14 часа пред храм-паметника "Александър Невски" ще се състои представянето на тролей-галерия, "облечен" с колажи от културното наследство на България и 21 различни страни от 5 континента. Поводът е 80 години от първия тролейбус в София. На площада ще се съберат гости и посланиците на страните участнички, с чиито средства е реализирана идеята на д-р Петя Илиева.

Участващите страни са: САЩ, Португалия, Унгария, Италия, Саудитска Арабия, Индонезия, Испания, Черна гора, Азербайджан, Аржентина, Ирландия, Словения, Словакия, Алжир, Финландия, Полша, Албания, Грузия, Египет, Косово, Мароко.

Тролеят (марка Икарус - една от най-успешните, световноизвестна унгарска марка съчленен тролейбус) ще се движи в продължение на година по линия 1.

Събитието е част от Art4Diplomacy (Изкуство за Дипломация), проект на Петя Илиева и е трети пореден под този надслов фестивал на културите на народите от цял свят събрани заедно в България.

Художничката Петя Илиева има докторска степен по изкуство и културна дипломация. Рисува картини с елементи от фолклора, мотиви от битовия текстил, от националния костюм, от килимите, с които българите са известни. През 2012 г. представя страната ни в Андора на срещата на ЮНЕСКО „Устойчива енергия". До момента е реализирала 14 самостоятелни изложби в България и 29 самостоятелни изложби в 19 различни страни (включително Антарктида). Групови участия в: повече от 60 национални и международни изложби на пет континента; 22 международни пленери в Европа, Азия и Африка.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.