• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Кирил Петков: Хлябът за българите е осигурен до 2023

Кирил Петков: Хлябът за българите е осигурен до 2023

/КРОСС/ Хлябът за българите е осигурен до 2023 година. България купува зърно на пазарни цени и ще се съхранява в складовете на държавния резерв, обяви от парламентарната трибуна премиерът Кирил Петков.

"Има много поговорки - "Никой не е по-голям от хляба". Появиха се притеснения около цените на едро", отговори Любен Дилов от ГЕРБ-СДС.

"Да, продоволствието на България е голям приоритет. Имаше опасност от няколко инцидента в Украйна, включително запалване на АЕЦ. Какво би станало, ако имаме такъв инцидент и загубим реколта. Затова решихме да купим достатъчно количество. България има резерв 1,5 милиона тона до 2023. България ще купи тази седмица, за да сме сигурни. Купуваме го на пазарни цени и ще бъде съхранено в складовете на държавния резерв", допълни Кирил Петков.

По думите му Агенция "Митници" прави стандартни проверки и няма нищо извънредно.

"Ако всичко е добре, корабите тръгват. Ако има проблем, прави се анализ на пшеницата. Така че не сме излезли извън законовите рамки", добави Кирил Петков.

Народното събрание заседава днес извънредно. Дневният ред на заседанието включва парламентарен блицконтрол с участието на министър-председателя и стандартен парламентарен контрол.

В парламентарния контрол ще участват вицепремиерите Борислав Сандов и Гроздан Караджов. Министрите на образованието Николай Денков, на правосъдието Надежда Йорданова, министърът на земеделието Иван Иванов, вътрешният министър Бойко Рашков, министърът на енергетиката Александър Николов, както и социалния министър Георги Гьоков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Българският народ само хляб ли ще яде. Затова ли заплатите на трудещите се са изчислени само за хляба.

08.03.2022 13:55:49

Анонимен

А след 2023 да мрем ли? С тези цени на газа не си представям колко ще струват изкуствените торове, а без тях няма да има реколта. Всъщност зърното, което сега използваме е от времената без санкции с относително ниски цени на горивата. Следващата реколта ще е каквато е благодарение на вашите усилия и мъдри действия. За олиото ме е страх дори да мисля.

08.03.2022 11:59:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.