• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Русия ще отговори на България за изгонването на руските дипломати

Русия ще отговори на България за изгонването на руските дипломати

Консулският отдел на Руското посолство в България и Генералното консулство във Варна преустановяват работа, Генералното консулство в Русе също ще бъде затворено, съобщиха от посолството.

/КРОСС/ Източник от руското външно министерство заяви пред ТАСС, че Русия ще отговори на експулсирането на 70 дипломати от България.

Сред прогонените руски дипломати са съветникът на Елеонора Митрофанова - Филип Воскресенски, генералните консули във Варна и Русе - Владимир Климанов и Андрей Громов, шефът на Руския културен информационен център Юрий Макушин (РКИЦ). Макушин само преди няколко седмици е пристигнал на новото си работно място. Това обяви пред ТАСС Воскресенски. 

"В резултат на това се закрива генералното ни консулство в Русе, откъдето са изгонени всички служители, а от генералното консулство във Варна са изгонени почти всички служители. Всички наши служители трябва да напуснат България до 3 юли. Заедно с членовете на семействата им повече от 200 души напускат България", обясни Воскресенски.

От своя страна говорител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова сподели в ефира на телевизионния канал "Русия-1",че това го правят политическите среди извън България които разрушават политическите отношения и го правят, разбира се, против волята на българския народ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Никой досега не си позволи такьв вандалски акт Да обявиш на огромна дьржава като Русия скьсване на дипломатически отношения Това е да обявим Б-я че ще се бие с Русия И това се прави от много години Никой не защити тези хора от гоненията на американските лакеи Какво прави отворено о-во и Америка за бьлгария Как те работят за нашите нац интереси Кьде е Радев прегрьща се с Байден Ако Русия не прате една ракета само ще срути половин Б-я Мислят ли тези идиоти за нас

29.06.2022 08:41:29

Анонимен

Някой има ли си представа да блокираш консулската дейност между две държави. Това е безумие и поставя в безизходно положение гражданите на двете страни, които пребивават в тях. Евала на директора на Руския културен център в София, който за няколко седмици е успял да развие мащабна разузнавателна дейност. Такъв няма в никоя друга чужда разузнавателна централа. Службите, в които безспорно има професионалисти, с които премиера оправдава действията си ще потънат от срам пред своите колеги от цял свят.

29.06.2022 00:03:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.