• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Костадин Костадинов: С писмото си до СЕМ, ПП „Демократична България“ потвърждава, че са партия на „Доносническа България”

Костадин Костадинов: С писмото си до СЕМ, ПП „Демократична България“ потвърждава, че са партия на „Доносническа България”

Костадин Костадинов с коментар на опита на ПП "Демократична България" за сваляне на предаването „Политически НЕкоректно" по БНР с водещ Петър Волгин

/КРОСС/ Основното нещо в демокрацията е свободата на словото, а това, което най-много пречи на така наречената „Демократична България", която ние от „Възраждане" наричаме Доносническа България, е именно свободата на словото.

Буквално преди секунди научих с изумление, че от Доносническа България са изпратили донос до СЕМ с възмущение заради това, че са били наречени от мен „Доносническа България". Парадоксът е, че едни хора, които се възмущават от това, че са наричани „Доносническа България" - изпращат донос. Това коментира пред журналисти лидерът на партия „Възраждане" Костадин Костадинов по повод на официално писмо до СЕМ от страна „Демократична България" срещу предаването „Политически НЕкоректно" от ефира на БНР с Петър Волгин, в което по думите на водещия на предаването, на практика са призовали за свалянето му от ефир.

Ние като потърпевши от това, че заради изказваните от нас позиции, непрекъснато се налага да влизаме в нежелани, но така или иначе случващи се сблъсъци с българските медии, ако трябваше всеки път да пишем такива сигнали, жалби и доноси до СЕМ, определено от там щяха да се занимават единствено и само с нас, допълни лидерът на „Възраждане".

Само че ние знаем едно много простичко нещо - в демократичната държава, когато мнението на журналиста или на медията не ти харесва, имаш два варианта - или искаш право на отговор, което ти е гарантирано от Етичния кодекс и от закона, или търсиш правото си в съда. Не пишеш доноси, с които искаш да сваляш предавания. Разбрах, че утре Петър Волгин ще прави, тоест има призив за протест в негова подкрепа пред радиото в 10.00 часа.

За съжаление аз няма да мога да присъствам, защото просто ще учредяваме организация в Лясковец по това време, но призовавам всеки един нормален човек, който има възможност, да дойде, да отиде и да защити свободата на словото. Дори и да не харесва Петър Волгин, защото пак повтарям още веднъж, ние сме непрекъснато клеветени от всякакви видове и журналисти, и медии, но винаги на първо място искаме право на отговор. Никога не ни е и хрумнало да искаме нито спиране на предавания, нито наказания, защото не е демократично.

Ето защо това политическо формирование, наричащо себе си „Демократична България", всъщност е Доносническа България, коментира още веднъж Костадин Костадинов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.