• 28 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Костадин Костадинов: Задачата на ПП „Възраждане” е да върне нормалността в България, да възстанови свободата и независимостта на нашата държава

Костадин Костадинов: Задачата на ПП „Възраждане” е да върне нормалността в България, да възстанови свободата и независимостта на нашата държава

Влизането на ПП „ Възраждане” във властта не е самоцел, не е на всяка цена, „Предложения за коалиция имахме всякакви. Но ние ги отказахме, защото считахме, и продължаваме да считаме, че това щеше да бъде предателство спрямо нашите избиратели – подчерта лидерът на ПП” Възраждане”.

/КРОСС/ Благодаря на хората, които гласуваха за Възраждане, защото Възраждане беше в една непрекъсната не кампания, а битка вече 2 г., битка, която спечелихме, но тепърва предстои да спечелим и войната - това обяви на пресконференция в БТА лидерът на ПП „ Възраждане" д-р Костадин Костадинов.

Крайно време е българската политика да започне да се номинира от хора, от организации, които зависят само и единствено от своите избиратели, не от чужди посолства, в които да ходят на отчет и от които да се надяват да бъдат назначени за министър-председатели или министри, не от чужди олигарси или пък от родните олигарси.

Задачата на Възраждане е да върне нормалността в България, да възстанови свободата и независимостта на нашата държава, да върне доверието на българските граждани в институциите в нашата страна.

И доверието и вярата на българските граждани в това, че България има бъдеще като държава въобще. Вярвам и съм убеден дълбоко в това, че бъдещето на България зависи от всеки един от нас. И нашата задача е да накараме българите да повярват в себе си, защото ако вярваме в себе си, ще вярваме в това, че България има бъдеще и то ще бъде такова, каквото го направим ние, защото зависи само и единствено от нас."

Костадинов обясни, че един от приоритетите на партия Възраждане е демографската гриза. „Но остава много сериозния въпрос - всъщност ние знаем ли колко точно хора живеят в България в момента? Защото с просто око се вижда, че България буквално се изпразва от население с ужасяващи темпове. И по този проблем трябва да се работи, ние ще предложим нашите решения и предложения, но вече какво ще стане в НС е трудно да прогнозираме, но предстои да разберем."

Има две неща, които са важни в краткосрочен план - първо, смятаме за изключително важно и за което настояваме е нормализацията на живота в страната, отмяна и отпадане на всички ограничителни мерки, категорично заяви Костадинов.

„Премахване на законния и антиконституционен зелен сертификат. На второ място, произтичащата от него принудителна ваксинация. Дебело искам да подчертая нашата позиция по отношение на ваксинацията - ние считаме, че тя трябва да бъде само доброволен процес, който иска нека да се ваксинира. Но нека от избора на един да не произтичат права за други и задължения за трети.

Защото това разделя обществото, а ние всички би трябвало да бъдем равни пред закона. Настояваме за отпадане на всички видове глоби и ограничения, произхождащи от тези дискриминационни мерки, които унищожиха и без това едва кретащият български бизнес.

Второто нещо, което е изключително важно - вчера видяхме в свое изявление Кирил Петков и „Продължаваме подмяната или промяната", че се говори за някакъв нов подход по отношение на Македония. И ако трябва да цитирам точно неговите думи - той каза българските политици вече няма да правят проблем на Македония. Аз знам, че Кирил Петков, познава изключително добре Канада, но знам че той няма абсолютно никаква представа от Македония, не знам дали той е ходил някога там.

Ние от Възраждане не просто познаваме Македония, ние имаме изключително добри и политически контакти там. Аз съм в много добри отношения с кмета на Струмица - той се казва Костадин Костадинов. Ние нямаме проблем с Македония. Някои среди в Македония имат проблем с България. И ние трябва да направим всичко необходимо да решим този проблем, но изхождайки от това, че не можем и не бива да правим отстъпки с българската история.

А виждаме, че последните дни както Радев, така и неговото протеже Петков, говорят за това, че трябва да излезем от политическия спор и да се върнем в други разговори. Разговорът винаги е бил само и единствено исторически."

Според Костадинов, след като всички партии са в парламента, разделителни линии не бива да има.

„Ние считаме, че преди да започнат каквито и да било разговори, трябва да се възстанови нормалния начин на живот в страната. Какво можем да разговаряме с хора, които считат, че могат да превърнат държавата в концлагер и да въведат още по-тежки ограничения?

Имаме информация, че се готви въвеждане на зелен сертификат , за да можеш да упражняваш професията си, за да можеш да влезеш в болница, да можеш да си купиш хляб, да теглиш пари от банка. Това се подготвя. Как можем да разговаряме с такива хора? Ще се борим с тях, защото това е престъпна политика. Възраждане е тук, за да защити свободата и демокрацията."

Категорично не можем да правим компромиси с еврото, заяви още Костадинов. „ Категорично трябва да се запази българският лев - една от най-старите национални валути в света. БНБ е десетата в света по история, все още съществуваща. Не може да правим компромис с отбраната и националната сигурност на България. Видяхме, че в Турция се гласуваше под натиска и под откровения диктат и медийната пропаганда на турската държава. Това се подминава."

Лидерът на Възраждане постави и въпроса за ДАНС, която според него откровено е приела формата на една организирана престъпна групировка, работеща за чужди разузнавания. „И която провеждаше в продължение на 2 г., дори все още може да провежда, другата седмица ще проверим, дали все още ни подслушват и разработват. Защото имаше двугодишна разработка срещу нас."

На въпрос на журналист относно кого ще подкрепят на балотажа на президентските избори, Костадинов заяви, че непоискана подкрепа не се дава, а той не вижда особена разлика между двамата кандидат-президенти Радев и Герджиков.

По отношение на ромите, Костадинов първо помоли да ги наричаме цигани. „Те са цигани и това го казвам като доктор по етнография. Има легално закрепено определение в българското законодателство за това какво представлява интеграцията. От интеграция имат нужда хора, които са с проблеми с опорно-двигателния апарат, например. На второ място, това са хора, дошли в нашата страна отвън, бежанци. За тях се предвижда специална интеграционна политика, за да бъдат вкарани вътре в българското общество.

Българското законодателство не приема, че човек роден в България, има нужда от интеграция в България. И поради тази причина не може да се говори за това, което ме питате, защото на практика така излиза, че има няколко категории български граждани. Ако някой е избрал да бъде необразован, това е защото, той така е решил или неговите родители така са решили. Образованието е задължително за всеки един българин. На всичкото отгоре е безплатно. В тази ситуация един такъв въпрос изглежда увисващ във въздуха. Една част от тези хора не считат за необходимо да научат децата си дори на български език."

Лидерът на Възраждане засегна и въпросът с гетата в градовете, които според него трябва да се съборят. „Какво трябва да се случи с хората? Ако на мен ми се събори къщата, някой ще се погрижи ли за мен? А с вас, ако нещо подобно стане? Пак повтарям - недейте да делите хората. Няма разлика между един беден българин и един беден циганин. Не бива да се създава такова разделение.

Това е нещото, за което ще настояваме - равнопоставеност пред закона. Циганският закон ще бъде решен точно по този начин. Ако детето не ходи на училище - то се отнема. Ако аз направя незаконна постройка, тя ще бъде съборена. Ако аз направя престъпление, ще бъда осъден без проблем. Това нещо за циганите не важи. Когато законът важи за едни, а не за други, тогава не е закон, а облечена в законова норма форма на произвол."

На въпрос за антибългарските настроения в Белград, Костадинов каза, че имат позиция и смята, че това минава през отстояване на историческата истина, за което ние българите трябва да се погрижим и отстояване на българската национална и историческа памет.

Костадинов каза, че е ваксиниран от всички ваксини, като дете, но ако ме питате за това, което предлагат като ваксина срещу КОВИД-19 - не, не съм и никога няма да се ваксинирам, защото не обичам да правя експерименти със себе си.

Накратко засегна и работата на Общинския съвет във Варна, като изтъкна, че режимът на кмета Портних е безкрайно неадекватен и корумпиран.

Съвсем възможно е да направим протести, ако мерките останат. Така отговори Костадинов на въпрос на журналист, като уточни, че вече няма да им се налага да бъдат извън сградата, а ще бъдат и вътре в сградата на парламента. „Така че нещата ще бъдат вече коренно различни. Но нека да не стигаме до протести, защо всички неща в България трябва да се решават с протести? Тази държава наша ли е в крайна сметка или на някои хора, които са си я прибрали в задния джоб? Крайно време е да разберат, че ние гражданите сме тези, които даваме и когато ние даваме - искаме и нещо насреща - завърши лидерът на ПП „Възраждане"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

До анонимен

Леко с пожеланията, да не се сбъдне към подателя...

17.11.2021 20:21:41

Анонимен

Мога само да пожелая това лайно Копейкин да го лепне китайската хуйня, да лежи месеци в болница с тръба в гърлото и да се моли да оживее…абе къде се пръкват такива измекяри в таз държава?

17.11.2021 18:43:52

Анонимен

ДПС е етническа партия, което е в противоречие с българската Конституция и трябва да бъде разпусната! 17.11.2021 ДПС е етническа партия Погледнете вота от Турция. Огромна част от гласовете от турци са за партията ДПС 96.6% и за нейният лидер Мустафа Карадайъ с родина майка Турция, 97.5%! Цялата държавна машина и опозиция на Турция пропагандират за един кандидат етнически турчин, което е явна намеса във вътрешните работи на държавата България. Гласуването е масово и въпреки, че не знаят български език огромна част от тях „гласуват“ изключително бързо. Пример в секция в Измир с 1607 избиратели гласуват почти 100%. В българска секция за едно гласуване се отделят две минути средно. Това значи, че за 1600 гласували по две минути е необходимо 3200 минути или 53 часа и 20 минути! Това си е чиста измама! Нещо повече! Огромна част избиратели от Турция пристигат за гласуването с автобуси или автомобили, на които пътят им е платен. А това се е чисто купуване на гласове, което е престъпление! Това доказва, че ДПС е етническа партия, което е в противоречие с българската Конституция и трябва да бъде разпусната!

17.11.2021 17:35:26

До тъпаците долу

То понеже сега под диктовката на краварите сме много независими, та чак колониално независими!

17.11.2021 09:37:47

Анонимен

Копейкин под независимост разбира, нищо да не зависи от българите, всичко да зависи от Москва..... Ганю как можа да се хванеш на тоз гнусен руски еничар, от такива измекяри като този наглец сме на този хал, това не го ли разбра бе Ганю?

17.11.2021 09:21:52

Анонимен

Коце,вие всички,барабар с теб,сте ненормални,бе !

17.11.2021 06:28:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.