• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Меглена Кунева: Еврокомисарят няма заместник, така че е важно България да има еврокомисар

Меглена Кунева: Еврокомисарят няма заместник, така че е важно България да има еврокомисар

/КРОСС/  В предаването „Още от деня" по БНТ Меглена Кунева, каза че всяка страна има еврокомисар и тази пауза между приключилия мандат на Габриел и следващия комисар, трябва да бъде колкото се може по-малко.

Комисарят няма заместник, така че е важно България да има комисар, обясни Кунева. „Как ще бъде продължено? Преди да бъде официално предложено, се правят сондажи и тогава страната излиза с предложение до президента на ЕК. Вече имаше такъв случай с ирландския комисар, който предсрочно прекрати мандата си. Фон Дер Лайен предложи тогава на Ирландия да предложи двама комисари и тя избра единия. Предполагам, че такива сондажи в момента се водят и с България".

Разбира се може да се изчака, но чл. 17 от договора с ЕС, трябва да бъде изпълнен, колкото повече време минава, толкова повече се изяжда от тази последна година на ЕК, допълни още Кунева. „Моят мандат беше много кратък, аз влязох в средата на съществуващата комисия. Тогава се явих на изборите за ЕП, имах място и трябваше да реша дали да напусна комисията и да стана евродепутат или да изкарам мандата си, който беше само още няколко месеца. Аз избрах да завърша мандата си, който беше само 3-4 месеца. Беше тежко решение. Но аз не исках мястото на България да бъде празно, защото комисарят най-напред се определя, след това минава период на подготовка, след това има комисия в парламента и най-накрая гласуване. Т.е. няма как по-малко от месец-два да се избере нов еврокомисар."

Госпожа Габриел има прекрасен ресор, последната година тя трябваше да направи отчет, допълни Кунева. „Няма гаранция, че комисарят, който предложи България, ще продължи със същия ресор. Така че две неща ще загубим - първо, отчетът, който трябваше да направи госпожа Габриел. И второ, не се знае какъв ресор ще бъде даден на България".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.