• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ивайло Мирчев: Свалянето на ветото е за бъдещето на България и Европа

Ивайло Мирчев: Свалянето на ветото е за бъдещето на България и Европа

/КРОСС/ Ветото е тема, която е наднационална. Тук става дума за бъдещето на Европа и за защитата на българския интерес. Христо Иванов е в основата, той извоюва тази битка.

Това заяви в интервю за "Денят с Георги Любенов" народният представител от "Демократична България" Ивайло Мирчев по повод френското предложение за сваляне на ветото срещу Македония като припомни, че македонската опозиция определя решението като натиск на България над Франция и Европейския Съюз.

"Там три партии са заплашили да излязат от правителството и говорят за "българизация" на Македония. И не случайно Македония заяви първоначално, че отказва да преговаря при тези условия. Постигнахме огромен успех отстоявайки българския интерес", допълни Мирчев.

Депутатът коментира и свалянето на правителството като заяви, че в крайна сметка не е станало ясно защо е гласуван вотът на недоверие. Според него и свалянето на Никола Минчев е демонстрация на ново мнозинство.

"Попитахме какъв е планът след това!? Каква е целта и какъв е вашият план - те казваха "ние план нямаме, искаме просто да ви свалим". Обаче пред България сега се задават две опции и двете са лоши. Едната е ние да имаме служебен кабинет и избори. И следващата е да имаме някакъв тип експертно правителство, което
без значение какви партии участват в него няма да бъде по-добър вариант от това, което беше до момента", допълни той.

"Беше ясно от самото начало, че това е една сложна коалиция и ние никога не сме били оптимисти да изкара пълен мандат. Но беше ясно, че има редица предизвикателства пред страната и една от целите беше необходимостта ГЕРБ и ДПС да бъдат държани далеч от властта. Това беше постигнато", коментира Мирчев.
Народният представител коментира и по-евтините доставки на газ като припомни, че е било трудно да се постигне такъв успех. Според него едно служебно правителство в момента е реална опасност за зависимост и плащане в рубли на Русия.

България наистина купува по-евтин газ - факт е. Поздравления за министър Василев, за министъра на енергетиката и експертите, които се справиха с тази задача. Беше изключително трудно, защото България не беше предвидила да купува втечнен газ, но се справихме с този проблем. Не трябва да имате съмнения, че става дума за интересите на България, а не за политически боричкания, категоричен е Мирчев.

Тяснопартийният интерес на "Демократична България" е да се явим на избори, но това не е в интерес на България. Проруските "проксита" ще получат голяма подкрепа и най-вероятно напролет отново ще отидем на избори. Това не работи, категоричен е Мирчев.

По темата за връщането на хартиените бюлетини, той заяви, че "Демократична България" яростно ще се противопостави на това. Той припомни и инициативата на "Демократична България" - "Ти броиш", която събира доброволци, които помагат за провеждането на честни избори.

"Ще я стартираме отново. Ще направим всичко възможно да убедим колегите си в НС това да не се случва. Битката ще бъде много яростна", допълни той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нищо не може да прикрие големият дипломатически провал с изпързалянето ни с френското предложение, за да отменим ветото. Сега можем да преговаряме с македонците до безкрай без да се промени нещо. От Скопие освен това не признават френското предложение и искат да се промени по негов вкус.

26.06.2022 22:38:15

Анонимен

Този Мирчев, какво дрънка без компас.Аман от хора, които изобщо не познават нито вътрешните, а още по-малко външните проблеми, шляпат през просото и предават българския интерес, само и само да им кажат браво, знаем от къде.

26.06.2022 21:45:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.