• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Москва за поредния изгонен руски дипломат от България: Ще отговорим!

Москва за поредния изгонен руски дипломат от България: Ще отговорим!

/КРОСС/ Москва ще предприеме ответни стъпки във връзка с експулсирането на руския дипломат от България. Това заявиха от руското външно министерство пред агенция ТАСС, малко след като България обяви още един руски дипломат за персона нон грата и поиска правоохранителните органи на Руската федерация да окажат пълно съдействие на българските власти в разследването на взривовете в български оръжейни складове, унищожаването на веществени доказателства при пожар и отравянето на трима български граждани, за да може да бъдат разкрити извършителите и предадени на съд.

"Ще последват мерки за отговор", заявяват от дипломатическото ведомство в Москва.

Междувременно, прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков коментира по Първи канал на руската държавна телевизия, че "действията на Чехия и България по отношение на Русия предизвикват само раздразнение, съжаление, неразбиране и желание да се види промяна в "шизофреничната позиция" на тези страни".

"Русия със сигурност ще покаже на страните, предприели авантюри срещу нея, че тези стъпки ще имат последствия", предупреди Песков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Българите питат: Тази Митрофанова дали най-после разбра с каква ППП* като Екатерина Захариева, външния министър на мафията, си има работа и с какви мутри като борисов и гешев се съобразява? Или все още от Кремъл не са й разпоредили да отсвирва вече тази бандитска пасмина, която до сега подкрепяха поради интересите на тяхната олигархия и Газпром? *Проста Пазарджишка Проститутка

29.04.2021 18:14:05

Анонимен

ДОКОГА МАШИТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО ЩЕ СЕ ОТЪЖДЕСТВЯВАТ С БЪЛГАРИЯ. Някой иска ли мнението на народа. Каквото наредят от Козяк, подлогите го изпълняват стриктно. Народ ли сме ние или мърша. Понеже се оказа, че България била най-слабото звено в Натовското хоро, водено от Щатите, решиха да ни съсипят скоростно, да унищожат вековните връзки и да ни хвърлят в огъня на ОМРАЗАТА, от където излизане няма. Мръсни и долни подлоги, спрете с тая омраза към единствената страна, която ни извади от небитието, СПРЕТЕ ИЗРОДИ!!!!

29.04.2021 15:58:55

Официалната руска позиция:

Действията на Чехия и България по отношение на Русия предизвикват само раздразнителност, съжаление, неразбиране и желание да видим изменение на шизофренната позиция на тези страни. Русия няма да остави без отговор провокационните действия на Чехия и България. Москва достатъчно енергично ще реагира на сегашната ситуация. Чехия и България трябва да осъзнаят, че сериозните обвинения по адрес на Русия или всяка друга държава не могат да бъдат голословни. Тези обвинения срещу Русия са глупост, те нямат никакво основание, те са лъжи.И ние категорично неприемаме подобни обвинения. Ние сме удовлетворени, че в този случай не доминира агресивна европейска солидарност и много държави от ЕС се опитват балансирано и трезво да оценят ситуацията, както и трезво да оперират с фактите.Ние разбира се си даваме сметка, че в лагера на младоевропейците в ЕС в продължение на дълги години се демонстрира много враждебно настроение против Русия, но ние се надяваме, че все пак тези настроения ще бъдат балансирани от гледната точка на онези държави, които образуват основата на Евросъюза и които все пак са склонни към по-трезв анализ.

29.04.2021 15:53:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.