• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Александър Николов за газовите доставки: Хората да са спокойни за зимата, разработваме план

Александър Николов за газовите доставки: Хората да са спокойни за зимата, разработваме план

/КРОСС/ Изискват се максимални усилия от България, за да може да се посрещнат поне специфичните нужди и зимния период да мине спокойно. Това заяви пред журналисти министърът на енергетиката в оставка Александър Николов след закритото заседание на НС за доставките на газ.

"Хората следва да са спокойни, тъй като в крайна сметка от инфраструктурно положение България стои доста добре, т.е. има достатъчно конвекционални решения. Производството на електроенергия в България не зависи от природен газ, това до голяма степен е също добра новина. Дори и да има затруднение с доставките, дава възможност за алтернативни горива", коментира той.

В момента се разработва и допълва конкретен план. Миксът на цяла Европа зависи изключително много от "Газпром Експорт", а специфичното поведение на този доставчик показва ясно, целите са геополитически, отколкото търговски, посочи още Николов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Александър Николов за газовите доставки: Хората да са спокойни за зимата, разработваме план_като го прочетат, на минутата ще им стане горещо.Ако и това не помогне_да застанат в ъгъла на стаята_там винаги е 90 градуса.На слука!

09.07.2022 12:24:56

Анонимен

Съд за виновниците за икономическата криза в България ще си остане една мечта. Оставиха същият главен прокурор, при който няма осъден нито един политик, въпреки народното негодувание.

08.07.2022 11:02:04

Анонимен

Тези приказки ги слушаме от една година! А цената всеки месец расте! Кой е отговорен за това? Кой прекрати договора с Газпром на своя глава, от Евро-атлантическа солидарност? А сега цяла България плаща! Съд за виновните за газовата криза и цената на газа и парното! Съд за изпълнителите на чужди интереси!

08.07.2022 10:20:58

Анонимен

Какви са тези управленчески дебили?Преди няколко дни господинът налудничаво се намеси по темата ядрено гориво за АЕЦ, друг негов колега ни обясни, че дървата били традиционния огрев за българина, а сега поредната му гупост, през зимата ще ни грее с план, а не с газ.

07.07.2022 19:33:16

Анонимен

Бах мааму. Добре че Николов успокои притесненията ми за зимата. При тая динамика вече не съм сигурен дали ще я доживея. Ако доживея до зимата ще го мисля, но засега ми е спокойно, като знам, че Николов има план. Тоест не че има реален план, но си мисли, и на нас внушава, че не е съвсем безнадеждно, понеже май има варианти. Засега е почти сигурно, че ще има ток.

07.07.2022 15:56:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.