• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Започна 67-та Международна колоездачна обиколка на България

Започна 67-та Международна колоездачна обиколка на България

/КРОСС/ На площада пред храм-паметник Александър Невски в столицата бе даден официалния старт на 67-то издание на Международната колоездачна обиколка на България, с което тя бе подновена след двегодишно прекъсване.

120 състезатели от 20 отбора ще участват в надпреварата, която ще продължи до петък, като колоездачите ще изминат общо 538 километра в рамките на четири етапа, преминаващи през десет български града.

На 28 юли по време на Етап 1 състезателите ще преминат през 145-километровото трасе София-Боровец-Пазарджик, а на следващия ден ще премерят сили по маршрут Пазарджик-Асеновград-Кърджали, изминавайки 139 км. Етап 3 е 115 км по трасе Кърджали-Куклен-Пловдив. Най-дългият преход е планиран за Етап 4: Пловдив-Чирпан-Сливен и е 170 км.

На 01 август колоездачите ще изминат 112 км по маршрут Сливен-Карнобат-Бургас, където ще бъде и големият финал на 67-та МКОБ.

Заместник-кметът на Столична община по направление “Финанси и здравеопазване” Дончо Барбалов изрази радостта си, че Колоездачната обиколка на България отново се връща на картата.

“Всъщност спортният календар в София никога не е преустановявал, все пак някои състезания бяха пренасочени или променени по съдържание, но днес се намираме на нещо много хубаво, това е възобновяване на традиционната обиколка на България след няколкогодишно прекъсване. Радвам се, че Столична община е част от този процес, че има много участници, надявам се и много добри и приятни моменти за всички. Утре е официалният старт на състезанието и пожелавам на всички много добри спортни успехи. Надявам се и нашите спортисти да се представят добре, както винаги”, коментира Барбалов, който изтъкна, че по време на надпреварата ще се спазват всички противоепидемични разпоредби.

Сред участниците се отличава един UCI ProTeam състав – Nippo Delko One Provence. Френският тим ще бъде воден от трикратния победител в Обиколката на България Христо Зайков, който е спортен директор, а голямата звезда в състава е етапният победител в Тур дьо Франс и Джиро д’Италия Рамунас Навардаускас. В състезанието участие ще вземат 5 български отбора. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.