• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Митрофанова с нота до МВнР: Ако не отмените решението за експулсиране, затваряме посолството

Митрофанова с нота до МВнР: Ако не отмените решението за експулсиране, затваряме посолството

/КРОСС/ Скандалът с изгонването на 70-те руски дипломати добива застрашителни размери, които предвещават скъсване на дипломатическите отношения между България и Руската федерация, което не се е случвало никога досега.

"Ако до утре до 12 часа не бъде отменено решението на българското правителство за експулсиране на 70-те руски дипломати, руското посолство у нас ще постави въпроса пред руската държава за закриването на мисията в София".

Такава нота е изпратила посланикът на РФ Елеонора Митрофанова до българското Външно министерство, научи Епицентър. бг от дипломатически източници.

Те предупреждават, че ако се стигне до такъв развой, това означава война.

Според дипломати, решението е възможно - по предложение на външния министър в оставка още днес кабинетът може да вземе подобно решение с гласуване от министрите. След което външният министър кани в МВнР руския посланик и му връчва нова нота, с която се оттегля старата.

*******

Дипломатическите отношения между България и Русия датират от 7 юли 1879 г., когато Княжество България установява дипломатически отношения с Руската империя. Те са в пауза по време на Първата световна война, тъй като двете страни са от двата различни лагера - България - от Централните сили, Русия - от Атлантата.

След Октомврийската революция са възстановени, вече със РСФСР, както се нарича руската държава. Това става през април 1918, но през септември същата година отново са прекъснати.

През 1934 г. правителството на 19-майците установява дипломатически отношения между Царство България и СССР. Десет години по-късно обаче, на 5 септември 1944 г., те ще бъдат прекъснати от СССР, когато той ще обяви война на Царство България, въпреки че то е обявило, че се включва в Антихитлеристката коалиция.

След размяна на писма на 14 и 16 август 1945 г. отношенията между Царство България и СССР са възстановени и оттогава не са прекъсвани.

 

 

Източник: Епицентър

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Русия няма да ни чака Щом свьрши с Украйна идва нашия ред Кой бьлгарски политик в последните 30 години каза нещо за укрепване на руско-бьлгарското приятелство Никой от Жельо Желев Петьр Стоянов Иван Костов Плевнелиев Соломон Паси Бойко Радев Все отявлени фашисти Сега като ни гльтнат Родопите и западните части Благоевград Да не стане ама защо така ЕС и НАТО-ще ни наградят за вярна служба посмьртно Иначе хората гледат какви ги вьршим не какво ще кажем Вьорьжаваме Украйна не купуваме газ спряхме полетите Това се наблюдава и последиците са за този индиански резерватСьрбия се гледа интереса Унгария сьщо но ние сме боклуци за сьжаление Народа ще страда накрая

02.07.2022 04:02:56

Анонимен

Ясно е, че ултиматумите продължават. Това само влошава българо-руските отношения, увеличава русофобията - особено при продължаващата агресия на Русия спрямо доскоро "братска" славянска и европейска страна. Изолацията продължава, Европа ще се прости с евтините руски енергоизточници, но и икономическите и политическите последици за Русия ще бъдат катастрофални - в полза на Китай и САЩ.

01.07.2022 13:52:43

Анонимен

Ясно е, че нищо не е ясно. К. Петков действа в дипломатичесакта област като слон в стъкларски магазин. Инструкции на Външно дава от негово име лена Бориславова. Две външни политики по РСМ, в края на крайщата макетата ни извозиха заедно с Макрон. От суперпримамливото предложение на франсетата остана само спазването на правата на човека и малцинствата в РСМ, нещо, което по начало е задължително за членките на ЕС. Отделно от това - място за отстъпки пред Русия няма, но проблемите могат да се уредят по дипломатически път.

01.07.2022 11:17:03

Анонимен

Какво стана ясно от неясните и противоречиви изказвания на премиера и политиците. Стана ясно, че идеята на Петков за реципрочност на дипломатическите мисии на България и Русия датира като предложена за разискване на гарата във Варшава при посещението на българската делегация в Украйна. Шпионската практика повелява ценни указания на лицето да се дават когато то се намира извън страната, за да не бъдат засечени от нейните контраразузнавателни органи, като не твърдя, че случаят е такъв. Дали беше разбран президента, който заяви, че доклади на ДАНС свързан с руските дипломати не са идвали в Президентството. Ами става въпрос за доклади, които да съдържат фактология и конкретика за шпионска дейност на руските дипломати. Иначе всички доклади на ДАНС до премиера по правило се изпращат и до Президентството.

30.06.2022 22:46:28

Анонимен

Мале, мале що русоробска сган се е навъдила и както подобава за нея езикът и е тотално нецензурен, само цинизми им е в устата, пичове от времето на педераста Ленин, през грузинския изверг Сталин та до днес при комплексаря Путин Русия е пример за анти държава, която май най накрая ще приключи своето съществуване. Социопата Путин с невероятна скорост се движи по пътя на своя кумир Хитлер и може би ще последва съдбата на Хюсеин или Кадафи, да видим тогава как сиротно ще живеят родните русороби…

30.06.2022 21:29:01

Анонимен

Ако педераста Петков и цялата русофобска пасмина около него не се освести, ще му се наложи да се вживее в ролята на Чаушеску. Политиците не бива да си мислят, че народа е безкрайно търпелив. Когато ежедневно се предава националния суверенитет и няма легална, демократична възможност да убедиш политиканите, че действат в противоречие с волята на народа и с действията си предизвикват далече отиващи негативи, идва ред на не толкова демократични действия. Това е краен вариант и не бива да се стига до него. Зависи от народните представители, с извинение. Позицията им е такава, но чий народ представляват изобщо не е ясно. Със сигурност не е българския.

30.06.2022 20:44:24

Анонимен

Свате Митрофанова чемадан, вакзал, Масква….Ако пък си събереш пътьом и цялата русоробска родна сволач ще е чудесно.

30.06.2022 19:50:49

Ваньо

Леле един русофилски трол е активизиран, къде да другите. Да не свършиха копейките, Ко стаа ?

30.06.2022 18:12:36

КОЗЛОДУЙ

ПЕТКОВ ВАСИЛЕВ ОСТАВКА ТЕРМИНАЛ 2

30.06.2022 17:54:32

Анонимен

Петков „Персона нон грата”.

30.06.2022 17:21:33

Анонимен

Най-интересното е, че това действие на българското правителство, по-точно на българския премиер няма одобрение от никое чуждо посолство. Петков световен русофоб. Ще влезе и в книгата на Гинес.

30.06.2022 17:20:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.