• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Майк Помпео: България трябва да играе ключова роля в енергийната сигурност на Югоизточна Европа

Майк Помпео: България трябва да играе ключова роля в енергийната сигурност на Югоизточна Европа

/КРОСС/ Бившият държавен секретар на САЩ при управлението на президента Доналд Тръмп - Майк Помпео, днес е на посещение в България. Той е в страната ни по покана на председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев.

"Аз като държавен секретар съм сигурен, че България трябва да играе ключова роля в енергийната сигурност на Югоизточна Европа. Вие имате ролята да сте много важен партньор във възстановяването на Украйна. И когато това бъде завършено, то ще бъде също заслуга на България. Страната ви трябва да се превърне в ключов енергиен център. Ние трябва да се изправим срещу Русия и да продължим да съграждаме Украйна. Путин демонстрира, че неговата военна сила не е толкова голяма, колкото енергетиката. Въпросът за енергетиката също е ключов за България. Зависимостта от енергетиката се отнася и до нас, защото нашите проучвания и бизнес, изграждането на тръбопроводи, са неща които са необходими на целия свят", заяви Майк Помпео.

"Само защото не се поддадохте на натиска да плащате за газа в рубли, руският президент Владимир Путин нареди на картелите да спрат доставките за вас. Отговорът за енергийната ви независимост не е в чужбина, а тук, включително чрез потенциала за добив на шистов газ", каза още Помпейо. По думите му, фракинг технологиите за добив на шистов газ са много по-чисти от руския природен газ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бизнесът трябва да обърне внимание на някои открития и иновации за рационално използване на природните ресурси. Например - имаме огромни количества сероводород и газхидрати в Черно море. Има положителни лабораторни резултати, нещата опират до пилотни полупромишлени разработки - и няма интерес, няма финансиране. По-лесно е да се разчита на Газпром и американския втечнен газ - вместо да развием собствена екологично издържана технология.

02.09.2022 11:22:49

Анонимен

Не бе бай Помпи, кажи си както го каза баба нюлънд: България трябва да стане прифронтова държава, за да те разберем ясно.

31.08.2022 15:44:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.