• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Борисов: Готови сме още днес да гласуваме решение за спиране на „Балкански поток“

Борисов: Готови сме още днес да гласуваме решение за спиране на „Балкански поток“

/КРОСС/ Готови сме още днес да гласуваме решение за спиране на „Балкански поток". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

„Тръбата е 100% българска, изцяло на територията на България, акциите са 100% на българите. Към днешна дата има 1,309 млн. лева чиста печалба. Няма такъв бизнес, такова държавно предприятие, нещо, направено в България, което да носи такъв огромен принос в пари на българите. Ако колегите искат и считат, че в него има нещо лошо и трябва да предадем интересите на България в полза на Гърция, още днес може да внесат решение да спрем „Балкански поток", каза още Борисов.

„Ще подкрепим създаването на комисия за "Балкански поток", имаме уверението на Кирил Петков, че ще подкрепят в нея да се разследва и дерогацията на "Лукойл", коментира председателят на ДПС Делян Пеевски.

Днес депутатите обсъждат внесения от ПП-ДБ проект за създаване на временна комисия за изчезналия стратегически документ "Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на България". В пленарна зала ще се изясняват и обстоятелствата около реализацията на проекта на наша територия.

Преди около месец документ, за който се твърди, че е именно тази пътна карта, се появи в хакнат имейл на сътрудник на руски депутат. Според ПП-ДБ, които предложиха комисията, България е дала милиарди за изграждането на руски газопровод и по този начин е помогнала на Владимир Путин да започне войната в Украйна. От ГЕРБ-СДС коментираха, че нямат притеснения.

Източник:БГНЕС, БТА

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Педерасти, мислете не как да навредите на Русия, а как да помогнете на България. Уроди недоклатени.

03.04.2024 11:09:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.