• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Сблъсъци в "Росенец", арестуван е Христо Иванов

Сблъсъци в "Росенец", арестуван е Христо Иванов

/КРОСС/ Полицаите арестуваха председателя на „Демократична България" Христо Иванов, след като протестиращите срещу правителството успяха да пробият частично полицейския кордон, който е изграден пред лятната резиденция на Ахмед Доган. На протестиращите не им бе осигурен достъп до плаж „Росенец". Органите на реда заявиха, че това се прави за тяхната сигурност, тъй като вече бяха допуснати симпатизантите на ДПС.

Иванов беше съборен на земята и му бяха сложени белезници. Същото се случи с Иво Мирчев, който също е член на "Демократична България.

Ситуацията ескалира и част от протестиращите успяха да преминат през кордона. Все още голяма част от протестиращите не са допуснати до плажа на Росенец.

Много хора се събраха в бургаския парк "Росенец", провокирани от инициативата на "Да, България" за масово ходене на плаж.

Хиляди симпатизанти на ДПС от цялата страна се струпаха на брега край луксозния имот, който се свързва с почетния председател на партията Ахмед Доган.

На 500 метра от тях блокирани от полицейски кордон, са представители на партията "Да, България", общински съветници от Бургас, група рокери и други участници в инициативата.

Напрежението нараства, събитията са динамични. С аплодисменти бяха посрещнати и представителите на "Да, България", предвождани от Христо Иванов.

Има жандармеристи, които се опитват да предотвратят масовото ходене на плаж. Правят се провокации. В момента се оказва огромен натиск с усилия жандармерията успява да удържи протестиращите.

Кметът на Бургас Димитър Николов също е на място. Колоната е почти готова да се разкъса. Целта на привържениците на масовото ходене на плаж край имението на Ахмед Доган е да стигнат до симпатизантите на Ахмед Доган, които се намират на сто метра от тях.

Натискът е много голям и вероятно веригата ще бъде прекъсната въпреки огромните усилия, които се полагат тук на място. Има един човек на земята. Ситуацията е почти неконтролируема в момента. На място пристигат и още подкрепления. Натискът е много голям. По всяка вероятност кордонът от жандармеристи ще бъде прекъснат.

От шест часа тази сутрин започнаха да пристигат автобуси и коли със симпатизанти на ДПС от цялата страна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.