• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Радев: Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение

Радев: Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение

/КРОСС/ Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти преди срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова. Коментарът на държавния глава е във връзка с разговорите между парламентарните групи на "Продължаваме Промяната - Демократична България" и ГЕРБ - СДС за съставяне на правителство с втория мандат. По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че според него Мария Габриел (ГЕРБ - СДС) и Николай Денков (ПП - ДБ) са много близо до решение.

България трябва да има редовно правителство, но то трябва да почива на ясни демократични принципи и най-вече да работи за България, каза президентът.

"Предстои европейска среща на високо ниво с важни последици за бъдещето на континента, особено за България. На фона на сериозните проблеми с правата на българите в Република Северна Македония, които ще бъдат неотменима тема на разговорите днес, на фона на войната в Украйна, на растящото напрежение в Косово, проблемите в енергетиката и свързаността - важна тема в разговорите ще бъде и въпросът за разклатеното доверие и разклатената европейска перспектива на България след срамните записи от Националния съвет на „Продължаваме промяната" и последвалите самопризнания на лидерите", коментира Радев.

По думите на президента, тези събития отдалечават България с огромни крачки от Европа - като ценности и морал, както и принципи и начин на правене на политика. "Тези записи пометоха миловидната евроатлантическа фасада и разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм - като заявка на тежки закононарушения и чистки, подписани с кръв, за погром на институциите и държавна измяна", заяви държавният глава.

Според него всичко това „дискредитира европейски лидери", а „европейската преса гърми с изключително негативни коментари за България". "Това е позор, който се изля върху лицето на страната. За една нощ се пометоха едногодишни усилия и осезаеми постижения. Сега ще трябва време и много усилия да върнем страната устойчиво в нейния европейски курс", смята Румен Радев.

Президентът каза още, че редица европейски лидери са поискали среща с него днес, а той ще положи усилия да ги убеди, че България ще се съхрани като демократична европейска държава.

Държавният глава Румен Радев е в Молдова, за да представлява България във Втората среща на върха на Европейската политическа общност.

Източник: БТА

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тези, които наричате президента – фатмак, посочете един фатмак пилот на най-съвременният за нашите условия изтребител и отличник, първенец на щатска академия. Изглежда нивото им е на фатмак и не могат да видят над това.

03.06.2023 10:16:05

ОТВРАТЕН ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ

НАРОДА ОТДАВНА Е ОТВРАТЕН ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, НО ТОВА МАЙ МНОГО НЕ ПРОМЕНЯ НЕЩАТА , МАЙ ТРЯБВА НЕЩО ПО ....КАРДИНАЛНО КЪМ ТЕЗИ КОИТО ЕДНО ГОВОРЯТ, ДРУГО ПРАВЯТ......!!!!!!

02.06.2023 20:33:20

Анонимен

Президентът не се харесва на шмекерите и тарикатите, паразите върху тялото на народа.

02.06.2023 19:48:13

Анонимен

Опааа,защитниците на фатмака-щом толкова го харесвате ,ще ви го подарим за рождения ден ! Халал да ви е !

02.06.2023 13:30:23

Анонимен

Президента е избран пряко от народа. Двете водещите партии в Парламента са на база лъжи, на които са се хванали заблудени избиратели, манипулации в изборните протоколи и т.н. партийни калинки в администрацията.

02.06.2023 07:51:39

Анонимен

Ей, смелия защитник на ПП, кога ще посягаш на президента, ще ти се наложи да минеш през мен и други като мен, а аз специално, в този случай ще ти откъсна главата, без каквито и да било колебания. Стиска ли ти? Аз съм готов.

02.06.2023 07:19:13

Анонимен

Фатмак,и ти будиш отвращение,ама те търпим ! Засега !

02.06.2023 05:37:08

Анонимен

Кирил Петков и Асен Василев са политически брокери, които търсят бърза власт и скоростни печалби. Те пет пари не дават какво ще стане след две години или с тяхната партия. Властта е тук и сега, а цената за нея е коалиция с Бойко Борисов. Те нямат никакъв проблем с цената. Тормози ги само как да представят на публиката тази нечистоплътна сделка. Нищо друго. Парализиращата безпринципност на ПП ги постави в толкова нелепа ситуация, че даже ГЕРБ заговориха за прозрачност, морал и спасение на държавата. Това трябва да е много ясен знак в каква кал са потънали и колко разтърсващи са нещата, които говорят безсрамно и цинично насаме. И само за протокола - ДБ съвсем не са приемливата алтернатива на ПП, както се опитват да го представят някои десни среди. ДБ също искат властта тук и сега, без да се съобразяват, за пореден път, с предизборните си обещания. И това, че цената за вечеря с Бойко Борисов става солена съвсем не ги притеснява.Просто имаме хора, които искат да излязат от проблемите си като се впият във властта и я употребят в собствена изгода. Този поглед в политическата кухня на ПП (Поредните предатели) би трябвало да е отрезвяващ. Пътят към промяната няма как да минава през политическите корпоративни черноборсаджии, които не дават пет пари за собствения си народ. Крайно време е на избори да си правим тази сметка. Политическото инженерство омаломощи България и занули всички крехки надежди за реална промяна. Време е да изхвърлим този боклук на бунището.

02.06.2023 02:11:43

Анонимен

Алоу-у, русофоба, ти пак ли си изпълзал изпод камъка, червей? Я бързо обратно. Понякога си мисля, че си бот, но не ми се вярва-толкова си тъп, нелогичен, зле образован и неспособен да сглобиш мисъл. Ти кого защитаваш, гнидо? Тези уроди от ПП, дето до онзи ден влюбено наричаше:... момчетата.... Дето безсрамно се канаят да управляват законно или не, но по начин по който те са решили. Глупавите хора гласуваха за тях, защото им се вързаха на приказките за Европата, Боко в затвора, борба с корупцията и още много допадащи на лапнишараните неща. И какво се оказа? Че лъжат за всичко. Че те тези уроди дискредитират дори ЕС, макар напоследък да не съм върл фен на Европа на Лайен и Борел. Ебем ти Европата, ако тези са европейци, привърженици на евроатлантическите ценности.

01.06.2023 19:45:04

Анонимен

Както и да наричате президента не може да се прикрие престъпното поведение към българската държава.

01.06.2023 16:37:50

Анонимен

С ватнишкото си поведение зеления чорап буди не само отвращение, но и презрение, жалък руски еничар...национален предател стремящ се с всички средства отново да ни закачи за московската сатрапия, най ретроградната фашистка империя...

01.06.2023 14:15:56

Анонимен

Както винаги президента е прав.

01.06.2023 13:52:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.