• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Пеевски: България е един от вариантите за лесното заобикаляне на санкциите срещу Русия

Пеевски: България е един от вариантите за лесното заобикаляне на санкциите срещу Русия

/КРОСС/ Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски сезира и.ф. Главен прокурор и председателя на ДАНС за разследване на всички данни и обстоятелства, сочени в журналистическо разследване за това как руски олигарх и политик заобикаля санкциите и върти милиарден бизнес в България.

"Независимо от декларираната готовност за изпълнение на санкциите срещу Русия от страна на България, това журналистическо разследване, в което са използвани и данни от Фонда за борба с корупцията на Алексей Навални, сочи, че има основателни предположения, че у нас близки до Путин умело избягват да плащат цената за жестоката агресия срещу Украйна, като страната ни е сочена за един от вариантите за лесно заобикаляне на санкциите. Това е изключително разочароващо и рушащо имиджа на България като надежден и предвидим евроатлантически партньор", се казва в сигнала, подаден от Пеевски.

Председателят на ПГ на ДПС настоява да бъде извършена цялостна, задълбочена и всеобхватна проверка, при която, ако бъдат установени конкретни лица, извършили нарушение на закона, което е довело до заобикаляне на наложените на Русия санкции от Европейския съюз, да бъдат предприети всички, предвидени от закона мерки.

Това е поредният сигнал, с който Делян Пеевски сезира Прокуратурата и ДАНС, свързан със системното нарушение на санкциите срещу Русия, след този за имотите на руската държава в България и серията от сигнали, относно дейността на "Лукойл".

"Необходимо е държавата, с всички свои инструменти, да се противопостави на налагащото се тревожно впечатление, че международните санкции срещу Русия, които целят да бъде спряна агресията и да ударят военната машина на Москва, олигархията и самия президент Владимир Путин, на практика не работят в България", настоява председателят на ДПС.

Източник: ДПС

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Прасето се мъчи да се размагнитизира, но битието му през годинитте, а и това на шефа му Меди Доганчето говорят за друго....

28.11.2023 10:16:10

Анонимен

Още е трябвало да те шамарят руснаците

27.11.2023 18:56:58

Анонимен

Гух, грух, грух, аз съм вече първи русофоб, понеже щатите ме стискат за топките, та чак не се търпи. Кви, кви, кви-и-и.

27.11.2023 16:08:23

Анонимен

Не мога точно да кажа дали е по тъп, или е по дебел?! Май е първото!

27.11.2023 14:33:52

Анонимен

Колкото и да се докараш като върл русофоб не можеш да убедиш Магнитски в това, че не е прав. Като си толкова сигурен назови имена и факти. Ама да не се окажат известни вече на публиката журналисти със своите т.н. разследвания подхвърлени им от чужди агенции в рамките на активни мероприятия.

27.11.2023 11:40:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.