• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Митрофанова: Не бива да се предаваме – не можем просто да напуснем България

Митрофанова: Не бива да се предаваме – не можем просто да напуснем България

/КРОСС/  Има надежда, че ще дойде по-прагматично правителство, заяви руският посланик у нас."Точно един месец измина от безпрецедентното решение - тук България надмина всички. Бяха отзовани 34 дипломати и 36 технически сътрудници (обслужващ персонал). На нас ни беше много трудно. Даже самото изпращане на сътрудниците и членовете на семействата им, общо 185 души, в родината в течение на четири дни беше сложна организационно-техническа операция, изискваща многочислено съгласуване.

Работата сега е също изключително сложна. Ние имаме огромно посолство, на което са нужни много ръце. Намираме се в доста трудна ситуация. Но мисля, че ще се справим с нея". Това заяви руският посланик в България Елеонора Митрофанова в интервю за руската агенция ТАСС. "Днес имаме само 23 дипломати за цяла България, от които в Посолството са 15 души. Всички те правят цялата работа - истински многостаночници. Не бива да забравяме, че България - една от най-близките ни славянски държави, че тук са погребани 200 хиляди наши войници, освобождавали България.

Българите много грижливо се отнасят към монументите на Руско-турската и Втората световна война, отбелязваме само единични случаи на вандализъм. И, разбира се, паметта на хората, сложили главата си за освобождението на България, не бива да се предаваме - не можем просто да напуснем страната", посочва тя пред медията.

"Тук има огромен брой нашите сънародници, голям брой смесени бракове, хора, които харесват Русия. Затова трябва да продължим да водим хуманитарната работа въпреки всичките сложности.Има надежда, че ще дойде по-прагматично правителство. България е членка на Европейския съюз, на НАТО, но за нея ще е сложно да изгражда своята линия на поведение. Но ситуацията ще принуди да се премине към по-прагматичен подход към много въпроси, особено свързани с икономиката", твърди руският посланик у нас.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На футболната среща между турския Фенербахче и Динамо Киев в Истамбул са се чули скандирания за руския президент Путин. Украинският посланик е поискал извинения от страна на турските запалянковци, но е получил отказ и възмущение за намесата на посланика. Не са само славянските страни, които биха подкрепили Русия.

30.07.2022 23:50:51

Анонимен

Как е възможно такова генерално падение. какво общо имаме ние с англичаните-най-голямата колониална империя на планетата и отвратила десетки страни. Какво общо имаме ние с Щатите и с техния мерак за световна хегемония според своите правила, които потопиха в кръв и развалини редица държави. Ослепяхме ли за всички безобразия на Щатите в страни на хиляди километри от тях-Виетнам, Югославия, Ирак, Афганистан, Сирия Либия. Какво още да наврат в очите ни за да видим истинския им морал. България е абсолютна ам. колония на ръчен режим, източват ни ресурсите като на абсолютен добитък, златото, което се краде годишно за милиарди, чуждият банков капитал, чуждите концесии, военните АМЕРИКАНСКИ бази ивоенните поръчки за изтребители. Вместо да имаме ескадрили по 15 милиона МИГ-ове, нас ни задължиха да си купуваме изтребители Ф–16 по 200 милиона единия, абсолютно ненужни и лесно сваляеми с руските системи, които Турция притежава. Жлаки сме , презрени сме и не си даваме сметка колко бързо изчезваме. за да чуем възторжената рекапитулация на Корнелката днес, какво била България сега. В очакване да усетим цялата мерзост на тъпоумието си през следвашите месеци. Ще си нарисуваме по един ам. танкер с газ и ще пукаме от студ, че и от глад, който напълно заслужаваме, идиоти, по Ботев, мърша по славейков, дебили по христов и накрая биологична маса, която единствено мисли да оцелее.

30.07.2022 15:56:57

Анонимен

България е една от най-близките славянски държави на Русия след Сърбия. Македония отпада, защото вече не е 100 % славянска и по конституция.

30.07.2022 14:54:18

Анонимен

Руските политици трябва да признаят, че причината за членство на България в ЕС и НАТО е прагматичната политика на Русия, преминавайки предимно на ниво на собствените интереси. Българските политици трудно ще се освободят от манталитета, че България не може да съществува самостоятелно и като суверенна държава.

30.07.2022 12:00:31

Анонимен

Българските управници вместо да направят лошо на състава на руското посолство му направиха добро. Те с облекчение са напуснали една страна не с враждебно население, напротив, но с враждебен режим към тях. Ще отидат с удоволствие на служба в която и да е друга страна по света. Прибраха си дори и домашните любимци.

30.07.2022 11:51:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.