• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Беновска: На Борисов, Пеевски, Радев, Петков - вярвате ли? А на Доган и Костадинов - вярваме ли

Беновска: На Борисов, Пеевски, Радев, Петков -  вярвате ли? А на Доган и Костадинов -  вярваме ли

/КРОСС/ 9 юни 24-та - Избори за 50 НС и ЕП
В деня на изборите Борисов, Пеевски, Радев, Петков и знайни и незнайни герои ни обещават Светло бъдеще...f
Вярваме ли им?!

Но! А на тях вярваме ли? Откроявам Ахмед Доган - създателят на ДПС и Костадин Костадинов - лидерът на „Възраждане" - на тях вярваме ли?

Ахмед Доган - създателят на ДПС

Медия: Г-н Доган, каква е трайната формула за управление?
 
Ахмед Доган: На този етап не виждам трайна формула!
 
Медия: Не виждате?
 
Ахмед Доган: Еми не виждам, след резултатите тогава вече мога да ви кажа каква е тази формула!
 
Медия: ДПС би ли излъчило министър-председател?
 
Ахмед Доган: Не! Мисля, че няма нужда!
 
Медия: Г-н Джевдет Чакъров или Делян Пеевски?
 
Ахмед Доган: Не!

Костадин Костадинов - лидерът на „Възраждане"

Костадин Костадинов: Очаквам победа за България, очаквам победа за демокрацията! Защото аз гласувах за свободата и за правото на избор, които през последните години постоянно и систематично биват отнемани на българския народ. Затова днес призовавам само едно - излезте и гласувайте, ако не искате някой друг да определя съдбата ви, ако не искате България да изчезне заради политиката на хора, които се отчитат в чужди посолства, а не пред българския народ! Ще предложим правителство, ако дойде мандата при нас! Единственият мандат и единственото правителство, което „Възраждане" ще подкрепи е правителство с мандата на „Възраждане"!


Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

Бойко Борисов: Гласувах да не ви взимат по едно левче от всеки литър дизел и бензин, да не плащате по 30% на посредниците, контрабандата да не продължава да се вихри и да не се даде възможност „Корнелия Нинова пак по кешовите потоци", цитирам Асен Василев, да върви! От сутринта слушам само заклинания. Може би само г-н Доган каза, че няма да е стабилно. Затова да се съсредоточим повече върху европейските избори и да кажа и на другите колеги, че това са изключително важни избори, защото сега стабилните държави ще имат глас, ще имат възможност да участват в избора на председател на ЕК, ЕП, външен министър, Европейски съвет. Много е грозно да отива служебен премиер и да участва, защото той няма парламентарна подкрепа, няма сила. Който и да е той. Затова гласувах да се спре този кеш през последните 4 години. Да започнем да изпълняваме обещанията, които дадохме, че ще продължи „Струма", „Хемус", Търново-Русе. Това очакват хората от нас. И, разбира се, все пак нещо стабилно, за да се върне България на мястото, където е била и да се чува и нейния глас.

Медия: Президентът каза, че избираме между мира и войната?

Бойко Борисов: Вчера страшно се забавлявах, защото нали всички сме плувци сега, каратисти, футболисти, какво ли не. На нас така ни е календара. Поздравявам колегите от Ботев Пловдив, играха много силно, но в тази жега по-добрите победиха! Така че, този гларус- позьор, с тази снимка, майка ми викаше - каквото човек сам си направи, никой не може да му го направи. Ние от месеци казваме, че само с ДПС няма да направим правителство, но това не попречи на ПП-ДБ да си изградят цялата кампания върху това. Формулата е кешовите потоци, ПП, ДБ, „Възраждане" и БСП!И след като видяхме пудели, па макар и кралски пудели, с тези пачки! От заклинанията от сутринта аз не виждам как ще се състави правителство. Ние не можем само с ДПС. ПП-ДБ могат само с „Възраждане" и БСП от това, което разбирам. Не могат с ГЕРБ и ДПС. „Възраждане" пък казват - само ние сами. Така че математика в случая няма!

Аз казвам, че само с Пеевски няма да направя правителство!
Мария Габриел няма да взима папката с мандата!
Може и аз да я взема.
Нови избори ще бъде като днес. Би било огромна глупост сто и кусур милиона отново да се дадат!

Делян Пеевски, ДПС

Делян Пеевски: Хората заслужават да има ново начало! Да има стабилно правителство, не да има толкова много избори. Това пречи на нормалното функциониране на държавата. Преди това цикъла две години предсрочни избори видяхте до какво доведе. Надявам се да има смиреност в политиците, днес хората да гласуват за едно ново начало на България и да има стабилно правителство, за да може да се развива България и да бъдат спокойни българските граждани.

Румен Радев, президент

Румен Радев: Това дали, как и при какви условия ще се състави правителство зависи изцяло от партиите и аз се надявам те вече да са научили урока. Българските политици, макар и по трудния начин, трябва вече да са научили урока, че трябва да поставят обществените интереси пред своите собствени и партийни интереси. Това е гаранцията ние да имаме стабилно управление.

Вие вече сте забелязали, че преди всеки избор партийни оракули плашат с партия на президента, само и само да могат после да си сглобят по-добре собствената сглобка. Крайно време е партиите да се водят и да съставят правителство, базирано на ценности, базирано на споделени програми, базирано на обществения интерес и той да бъде водещ, а не от страх, че ще излязат извън властта. Но ако така продължава, наистина с безпринципни коалиции, рано или късно такава алтернатива ще се появи!

Медия: Как ще отговорите на Бойко Борисов, който Ви сравни с гларус по-рано?

Румен Радев: За мен беше удоволствие вчера в деня на световните океани да бъда сред толкова млади хора, ентусиазирани за опазването на българската природа, за бъдещето на България. Мисля, че последните няколко избори и сглобки разсъблякоха безжалостно дрехите на много партии и политици и те сега се чудят как да си скритя срамотиите! Много трудно успяват!

Кирил Петков, ПП

Кирил Петков: Гласувах да не предадем надеждата, че България може да бъде нормална европейска държава, където благата са споделени по справедлив начин, където всички имаме равен старт! Моят страх днес и залогът е, че има риск от голям брой купен вот и голям брой корпоративен вот, което означава, че ако не излязат всички свободни българи да гласуват, бъдещето на нашата родина може да бъде определено от тях. И залогът също е, че сме на кръстопът. Или ще върнем България обратно назад, когато едни сенчести фигури разполагаха с държавата като с бащиния, или ще продължим пътя напред, където бавно, но сигурно ставаме една нормална държава!

Много ясно казах, че докато двамата, Пеевски и Борисов са в позиция да взимат решения, няма никакъв смисъл нито да се преговаря, нито да се взимат решения за каквото и да било, защото ние видяхме, че нашата визия за България и тяхната визия за България са коренно различни.

Христо Иванов, ДБ

Христо Иванов: На парламентарните избори гласувах за това да има мнозинство за нормална европейска България, което означава да продължим с реформите и с пътя напред и страната да не се връща назад и на изток. На европейските избори гласувах да изплатим в ЕП хора, от които няма да ни е срам. А най-просто казано гласувах за това да не оставяме България в ръцете на Пеевски!
Нека да видим какви ще са резултатите от изборите, но за съжаление първо с ДПС, изобщо, не е имало опция да седнем на масата за преговори. Второ, ГЕРБ изгориха абсолютно всички допирни точки в рамките на последните месеци.

Асен Василев, ПП

Асен Василев: За България и за това злобата и завистта да не я унищожат! Да, защото смятам, че България трябва да стане още по-силна в ЕС!

Корнелия Нинова, БСП

Корнелия Нинова: Гласувах за мир, за социална справедливост, за край на сглобките, договорките на тъмно и паралелната държава, която управлява легитимната в момента! Да има ред, да има стабилност в България и сигурност във всеки български дом! А за европейските избори за хора, за които българският интерес е на първо място в общия ни европейски дом! За нас правителството, за да бъде успешно и трайно, трябва да е надпартийно, експертно, срочно и програмно, зад което да застанат възможно най-много партии. Смятаме, че трябва да се излезе от този омагьосан кръг и да се потърси друга формула, на правителство на национално спасение, на експерти, на програма! А не просто на договорки, на караници за постове, за пари!

Ивайло Вълчев, ИТН

Ивайло Вълчев: Мога да ви кажа само едно, че ние от ИТН сме може би единствената партия, която във всичките си разговори с хората, преди да кажем гласувайте за нас и да обясним защо...

А на новите: Ваня Григорова и Мая Манолова? На Васил Божков? Вярваме ли?

Ваня Григорова „Солидарна България"

Ваня Григорова: Надявам се най-сетне да се обърне внимание и на това, че трябва да се полагат усилия да има мир в нашата страна! Защото войнолюбците вземат превес и не се свенят да се нахвърлят дори и на президента Радев, когато той казва, дори според мен твърде меко, истината за това, че Европа я бутаме към война!

Мая Манолова „Солидарна България"

Мая Манолова: Гласувах за политическата сила, която защитава обикновените хора, която защитава работещите хора, пенсионерите, уязвимите! Гласувах за единствената политическа сила, която защитава самотните майки, единствената, която ще се изправи монополите, олигарсите, срещу ЕРП-та, ЧСИ-та, мобилни оператори, банки, колектори, бързи кредити. Гласувах за единствената политическа сила, която никога не е била в колаборация с партиите от сглобката. Единствената, която има куража да се изправи срещу връщането на едноличния модел и срещу връщането на мутрите.

Васил Божков, Коалиция Център


На Борисов, Пеевски, Радев, Петков - вярвате ли? А на Доган и Костадинов - вярваме ли?

Аз съм Беновска. И питам!

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Имаше някъде пословица: .... Бог белязва лъжците... Сигурно за Беновска се отнася. Аз бих добавил и идиотите и манипулаторите.

11.06.2024 07:10:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.