• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Румен Петков: На конгреса на БСП отсъстваха базови теми за бъдещето на България

Румен Петков: На конгреса на БСП отсъстваха базови теми за бъдещето на България

/КРОСС/ На конгреса на БСП отсъстваха представители на синдикати, на работодателите, ясна визия за държавата и икономиката и енергийната сигурност на България и Европа, като стратегически въпроси. Това коментира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Според него на форума на Столетницата, където той беше сред официалните гости, са отсъствали базови теми, като, например, прокламираният напоследък стремеж към консолидация на левите политически сили в България, както и въпросът за суверенитета на страната ни в различни сфери, като сигурност, енергетика, икономика, вземането на стратегически въпроси и т.н..
Председателят на ПП АБВ отбеляза и липсата на коментар за суверенитета на България. „Не бяха направени оценка и коментар на престъпната приватизация от времето на Иван Костов и състоянието, до което се доведе икономиката на България.
Петков подчерта, че въпросът за консолидация на левицата е ключовият за решението, което може да даде чувство за сигурност на българските граждани. Той добави, че ПП АБВ е готова за диалог, следва ясния си стремеж за общи политики в ляво и изтъкна ясните позиции и разработели политики в различни сектори, като здравеопазване, земеделие, енергетика, социална политика, икономика.
Румен Петков коментира и темите около политическия проект на Цветан Цветанов, където, според него, налице са детайли, които „висят" над обществото, отделни гилдии, личности и държавността.
„Грозното унижение на лекарите от Горна Оряховица, и то с цената на грубо нарушение на Закона за специалните разузнавателни средства, унижаване на хора, на професия, с цената на законово нарушение, защо са подминати от компетентните органи е друг въпрос, и то от трибуната на Народното събрание. Демонстративни, показни полицейски операции, за които също бяхме осъдени като държава. В крайна сметка г-н Цветанов е почетен председател на Комитета по изпращане на братя Галеви в чужбина с влязла в сила окончателна присъда и това не следва да се подминава".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.