• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

МВнР: България очаква от Скопие да защитава правото на всеки свой гражданин на свободно самоопределение

 МВнР: България очаква от Скопие да защитава правото на всеки свой гражданин на свободно самоопределение

/КРОСС/ България очаква от Скопие да защитава правото на всеки свой гражданин на свободно самоопределение, изтъкват в позиция от външното ни ведомство, разпространена до медиите. От там съобщават и че днес по разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева временно управляващият посолството на Република Северна Македония Владимир Кръстевски е бил извикан на среща в министерството с директора на дирекция "Югоизточна Европа".

Поводът са зачестилите прояви на език на омразата и дискриминация в Северна Македония от страна на официални представители спрямо граждани на страната, деклариращи българско самосъзнание или дори симпатия към България и нейния народ, уточняват от ведомството.

Страната ни е изразила и "дълбокото си недоумение и разочарование от мащабната негативна кампания в западната ни съседка по отношение на представителя на Скопие в музикалния конкурс "Евровизия 2021".

Освен в рамките на проведената днес среща, българската страна е информирала за споменатите случаи представителства на международни и регионални организации, посолства на държави-членки на ЕС и други партньори.

България ще продължи да полага всички необходими усилия в съответствие с принципите на международното право, за да защитава правата на българските граждани и гражданите, деклариращи българска идентичност, навсякъде по света.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

24.03.2021 09:15:42

Анонимен

В РС Македония се гаврят с българското знаме и дискриминират този, който го покаже. Същевременно в голяма част на нейната територия се развява безпрепятствено албанското знаме. Докато нямат уважение към България никаква прошка

24.03.2021 00:29:51

какво друго може да очакваме от тия...

Тъпа, по-тъпа, най- Захариева...министърката на Мутрите във Външно. Просто ППШ - Проста пазарджишка Шунда...

23.03.2021 18:14:14

До МВнР

Ще си останете само с очакванията. Тъпите макета не ни бръснат грам, какво остава за другите...

23.03.2021 16:13:48

Анонимен

Македонците са разбрали, че ЕС няма намерения повече да се разширява. Има си достатъчно проблеми и върви повече към разпадане, отколкото към разширяване. Свободното придвижване пък се ограничава след въваждането на новите ковид паспорти. Затова Скопие няма намерение да смени тона към България.

23.03.2021 15:20:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.