• 05 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7990
  •  GBP / BGN 2.2997
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Гешев: Сглобката еволюира в интимна коалиция

Гешев: Сглобката еволюира в интимна коалиция

/КРОСС/ Сглобката еволюира, като удари дъното и прерасна в нещо повече. Роди се Интимната коалиция, която уверено ни поведе към най-срамния период за българския парламентаризъм. Период на некомпетентност, безпринципност и безотговорност.

С такава позиция излезе политическият проект на бившият главен прокурор Иван Гешев "Справедливост за България" по повод промените в Закона за домашното насилие. От партията посочват, че само за един ден мнозинството в парламента е погазило почти всички принципи на правовата държава.

В позицията се посочва, че извънредното заседание на НС е било свикано набързо и под натиск от улицата. Приетите промени пък ще влошат значително качеството на правораздаването в България. От Справедливост за България подчертават, че е бил поправен закон, който е бил закърпен с голям апломб само преди месец.

Според партията на Иван Гешев поправката в законопроекта е направена без никакво обществено обсъждане, като не е чуто мнението нито на гражданските организации, нито това на съдиите и прокурорите. Бившият обвинител номер едно определи двете четения за законопроекта в един и същи ден като лоша практика.

Справедливост за България изтъква и липсата на дебати по същество по време на извънредното заседание, като посочва, че депутатите видимо не са знаели какво гласуват.

Партията не пести критики към законопроекта. Приетият текст е неясен и напълно неприложим. Определението за интимната връзка предизвика смях и подигравки от страна на публиката. То показа, че народните ни представители са функционално неграмотни и не са в състояние да произведат дори и посредствен законодателен продукт, допълват от Справедливост за България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.