• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Станишев: Съмнявам се дали ще е възможно кабинет "Василев" да може да преведе България през толкова тежки изпитания

 Станишев: Съмнявам се дали ще е възможно кабинет "Василев" да може да преведе България през толкова тежки изпитания

/КРОСС/ Съмнявам се дали ще е възможно кабинет "Василев" със 121 или 125 подкрепящи го депутати да може да преведе България през толкова тежки изпитания. Това каза за БНР лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, евродепутат, бивш премиер на България и бивш лидер на БСП.

"Поведението на правителството на Кирил Петков беше много авантюристично досега. Още на 19 март министърът на финансите обяви, че ние няма да водим преговори с "Газпром" за подновяване на договора, който изтича тази година. С което предопредели и първите две страни, на които им спряха доставките, бяха точно Полша и България, точно страните които обявиха, че няма да имат отношения с "Газпром" повече. Хубаво е да има диверсификация, но ако не си осигурил алтернатива на доставките, това е безотговорно", коментира още Станишев.

По думите на бившия лидер на БСП е много важно не как социалистите са влезли във властта, а как ще излязат от нея: "Виждаме, че редица важни за избирателите на БСП теми не бяха защитени. Неубедително звучи, че не изнасяме оръжие за Украйна. Обществото е наясно, че изнасяме за други страни, откъдето то се препраща. Второ - темата с газовите доставки".

"На първо място трябва да сме българофили и да действаме на първо място в интерес на българската държава, а не в нечии чужди интереси - независимо дали са руски, или американски", заяви бившият премиер на България и уточни, че изгонването на 70 руски дипломатически служители ще има последици: "Много вероятно е да бъде закрито посолството на Руската федерация в България и да има други действия, които да имат икономически последици. Едното е газът, но и много други са възможни".

По темата за войната на Русия в Украйна Сергей Станишев изказа мнение, че Европейският съюз е трябвало да реагира категорично срещу тази инвазия: "Правилно бяха наложени санкции, които аз разглеждам като инструмент да се спре насилието и да се спре убиването на хора".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.