• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Калин Стоянов: България е изпълнила условията за пълноправно членство в Шенген

Калин Стоянов: България е изпълнила условията за пълноправно членство в Шенген

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Калин Стоянов, каза че България е изпълнила условията за пълноправно членство в Шенген. МВР свърши своята работа, успя да постигне високи резултати по линия на нелегалната миграция. Оттук-наттатък става въпрос за вътрешнополитически боричкания в държави, извън България. Ситуацията на българо-турската граница е изключително спокойна в последните месеци.

"В мисията в края на ноември имаше и представители на австрийската страна, и на Нидерландия - убедиха се, че имаме изключителен напредък. Австрия счита, че Шенгенското пространство не функционира като цяло, но не виждам как това ще се промени с членството на България и Румъния. Имаме подкрепата на абсолютно всички държави-членки на Шенгенското пространство, подкрепата на Европейската комисия. Въпрос на време е да договрим това, което стои на масата, с Австрия", добави той и подчерта, че няма аргумент да не станем пълноправен член на Шенген.

След полицейското насилие на протеста срещу Българския футболен съюз са уволнени четирима служители на СДВР, а за действията на други деветима текат дисциплинарни проверки. "Показах, че има волята да се накажат полицаите, надвишили правата си", добави Стоянов.

"От 20.00 ч. в петък миналата седмица г-жа Тодева е охранявана. Заплахите към нея са множество, получиха се в рамките на няколко дни", коментира вътрешният министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.