• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Баскетболните национали с първо домакинство от 2020 година

Баскетболните национали с първо домакинство от 2020 година

/КРОСС/ Мъжкият национален отбор на България бо баскетбол ще изиграе днес първия си домакински в световните квалификации. От 19:00 часа в „Арена Ботевград" нашият състав посреща Босна и Херцеговина.

За последно отборът ни игра на свой терен преди 21 месеца - през февруари, 2020 г. при драматичната победа срещу Латвия след две продължения. Заради пандемията от коронавирус обаче, следващите мачове бяха под формата на „балони", като оттогава тимът ни не е имал домакинство.

Националите стартираха участието си с пресявките със загуба като гост на Литва, докато днешният ни съперник спечели у дома срещу Чехия.

Баскетболистите ни загубиха с 20 точки от Литва в световна квалификация
За двубоя Росен Барчовски ще разчита на Чавдар Костов, Венцислав Петков, Димитър Димитров, Станимир Маринов, Александър Янев, Васил Бачев, Павлин Иванов, Алекс Симеонов, Деян Карамфилов, Йордан Минчев, Андрей Иванов и Емил Стоилов, като в разширения състав са още Константин Костадинов и Цветомир Чернокожев.

Босна и Херцеговина пък е със състав от 12 баскетболисти в Ботевград начело със звездата си Джанан Муса, а в групата ще бъдат още Един Атич, Харис Делалич, Миралем Халилович, Джон Робърсън, Александър Лазич, Кенан Каменяш, Емир Сюлейманович, Амар Гегич, Сани Чампара, Айдин Пенава и Адин Врабац.

Това ще е третият мач между България и Босна и Херцеговина в квалификации за световно първенство, като досега домакинът винаги е печелил мача.

България ще излезе в опит да прекъсне серията от четири поредни поражения в световните квалификации. „Лъвовете" обаче са загубили само една от последните си домакински срещи - от Русия с 60:104.

Националите ни обаче ще могат да разчитат и на подкрепа от феновете в двубоя днес. Всички присъстващи трябва да имат зелен сертификат, като изключение правят лицата до 18 години.

За улеснение на феновете подвижна лаборатория за бързи тестове за коронавирус ще има в „Арена Ботевград" преди мача. Лабораторията ще работи в залата от 17 часа - два часа преди началото на срещата.

Както бе обявено, входът за клубни отбори от подрастващи от България, които искат да гледат двубоя, ще бъде безплатен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.