• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Турция: Търсим възможности за сътрудничество с България в автомобилния сектор

Турция: Търсим възможности за сътрудничество с България в автомобилния сектор

/КРОСС/ Политическите отношения между Турция и България са много добри за момента и това ще се отрази и на бъдещата ни дейност. Това каза турският заместник-министър на промишлеността и технологиите д-р Четин Али Дьонмез на международния бизнес и инвестиционен форум, организиран от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Той подчерта, че откриването на нови самолетни линии и гранични пунктове е от полза на двете страни, които имат добро сътрудничество и в други сфери, включително в сферата на културата, спорта и др.

Дьонмез съобщи, че обемът на турския износ към България продължава да се увеличава и се очаква тази тенденция да се запази и през 2023 г.

Като конкретна сфера на сътрудничество заместник-министърът посочи автомобилния сектор. "Търсим възможности за сътрудничество с България за производството на (турския) автомобил ТОГГ", каза той.

Дьонмез спомена още, че 42 болници в Турция са акредитирани по най-висока международна категория, а Турция е открита за сътрудничество и в областта на балнеолечението.

Като област, в която още има какво да се направи, турският зам.-министър на промишлеността посочи митническото сътрудничество.

Той благодари на българските представители и в частност на изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Богдан Богданов за организирането на днешното събитие.

България е една от най-добрите дестинации за инвестиране, заяви днес в Истанбул Фикрет Индже, почетен председател на Българо-турската търговско-индустриална камара и мажоритарен собственик на "Алкомет" АД. Той говори на Международния бизнес и инвестиционен форум, на който се представят възможностите за разширяване на бизнеса на турски компании в България.

Имало е сложни моменти по време на дейността ни в България, посочи той, като добави, че развива дейност в страната ни от около 30 години.

Ако искате да инвестирате в България - направо работете с държавните органи, отбеляза още Фикрет Индже. По думите му развитието на бизнеса в България има някои преимущества.

Той коментира, че работната ръка не е евтина в България.

Трябва да създаваме по-високи технологични продукти, подчерта Фикрет Индже и отбеляза, че иновациите са много важни.

Почетеният председател на Българо-турската търговско-индустриална камара изрази задоволство от това, че работи в България и благодари на организаторите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.