• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Бургас посрещна туристи от Украйна

Бургас посрещна туристи от Украйна

/КРОСС/ Въпреки високия брой заболели от коронавирус туристите от Украйна масово резервират хотели по Южното Черноморие. Туроператори по морето стартираха есенно-зимния сезон с посрещане на първите 15 гости в Бургас. Групата ще почива два дни в България и още толкова в Истанбул.

Първата група украински туристи от есенната програма пристигнаха в Бургас. Туристите признават, че не се страхуват да почиват у нас, въпреки увеличения брой заболели от коронавирус.

"Всички трябва да се научим да живеем с новия коронавирус. Как няма да дойда в България? Всяка година почивам тук, но този път идвам с малко закъснение. Не се страхувам от зараза, защото тук се спазват всички мерки", сподели Генадий Василевич.

За да компенсират загубите от летния сезон, туроператорите са акцентирали върху развитието на балнеологията и СПА туризма в Хисаря и Поморие.

"Това, което правим в момента, е да рекламираме България като целогодишна туристическа дестинация. Всички тези туристи, които дойдоха в България, са със задължителна медицинска застраховка с разширение за COVID", обясни туроператорът Мария Драпата.

Оказва се, че въведеното изискване от началото на месец октомври за задължителен PCR тест на всички украински туристи, е довело до масови анулации. По този начин цената за престоя им в България значително се оскъпява, тъй като тестът представлява 25% от общия тур.

"Последните публикации от СЗО са, че никой научно не е доказал, че хората, пътувайки, са много повече рискови от хората, които си стоят в собствения град и ходят в кафета, ресторанти и се срещат", заяви туроператорът Иван Кирязов.

Предвид високия процент на безработни в морските общини след края на летния сезон, работещите в сектора се надяват да няма съкращения.

"Всички се надяваме ситуацията да се укроти и да можем да работим", сподели Петя Кузманова, която е администратор.

Туроператори ще предлагат и Коледни и новогодишни оферти на преференциални цени за чуждестранни туристи. Единствено затягането на противоепидемичните мерки е определящо за успешната им реализация през зимните месеци.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.